Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Reuters: Μέσα στην εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να τοποθετηθεί στο υπουργείο Οικονομικών ένας υπουργός ευρέως αποδεκτός, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Ειδικότερα, τέσσερις κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Αντώνης Σαμαράς συζητούσε για το αν θα παραμείνει ο Γιάννης Στουρνάρας στο «τιμόνι» του υπουργείου Οικονομικών, με έναν από αυτούς να επιβεβαιώνει πως έχει ήδη αποφασιστεί η απομάκρυνσή του, παρόλο που οι άλλοι τρεις ισχυρίστηκαν πως δεν έχει ληφθεί τελεσίδικη απόφαση.

Το άρθρο, επιπρόσθετα, σημειώνει ότι ο κ. Στουρνάρας είναι πρόθυμος να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη διπλή επιτυχία της επιστροφής στις αγορές ομολόγων και της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, αν και θεωρείται ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, όπως αναφέρουν δύο άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να μεταπηδήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς η θητεία του νυν διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου λήγει στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου