Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Θέμα:Διευκρινήσεις για ατομικό όριο ανα πάροχο.Οχι σε απόψεις που μας διαιρούν

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θέση μου ειναι να μην σχολιάζω απόψεις συναδέλφων.Στα πλαίσια της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου ο καθένας μπορει να εχει τις απόψεις του τις οποίες πρεπει να τις εκφράζει ελεύθερα αλλα πιστευω και ενυπόγραφα αναλαμβάνοντας την ευθύνη των απόψεων του και των λόγων του.

Η επιστολη μου αυτη εχει τον λογο να επισημάνει δυο πράγματα που διαπίστωσα οτι υπάρχει παρανόηση απο μέρους των συναδέλφων διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια σε ιστοσελίδες του χώρου μας.

1)Η απο μέρους του πρώην αλλα και του νυν Υπουργου Υγείας αποδοχη της πρότασης του ΠΙΣ,ΙΣΑ και των ομοσπονδιών ΠΟΣΚΕ και ΠΟΣΙΠΥ για ατομικο οριο(πλαφόν) ανα πάροχο και γεωγραφική περιφέρεια ,με δυνητικο clawback απο την τεταρτη εβδομάδα κάθε μήνα ,εφόσον εχει συμπληρωθεί το πλαφόν του εργαστηρίου-Πολυιατρειου-κλινικοεργαστηριακου ιατρου ειναι στην γραμμη της επιβίωσης των μεμονωμένων ιατρών ,εργαστηρίων και μικρών Πολυιατρειων.Αυτο δεν περιορίζει την ελευθερία πρόσβασης των ασθενών για όποιον πάροχο επιθυμει τις τρεις πρώτες εβδομάδες και φυσικα αφου ειναι στο χέρι κάθε παρόχου να αποδεχθεί τον ασθενη και την τεταρτη εβδομάδα ,ακομη και να εχει κλείσει το πλαφόν ,αφου δεν του απαγορεύεται να εκτελέσει την εξέταση γνωρίζοντας οτι θα υποστεί clawback ,δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πάροχο να επιλέξει τον τροπο λειτουργίας του και να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους με τον καλλιτερο για αυτόν τροπο.Στην ουσία καταρρίπτεται η θέση κάποιων για μη ελευθερία πρόσβασης ,αφου ο καθένας απο τους παρόχους επιλέγει τον τροπο λειτουργίας του που θεωρεί αποδοτικότερο για αυτόν και τους ασθενείς-πελάτες του που τον εμπιστεύονται και θέλουν να μείνουν σε αυτόν και φυσικα της ανάπτυξης αφου το μέτρο δεν ειναι οριζόντιο.



2)Φυσικα η θέση κάθε εξέταση που εκτελείται πρεπει να πληρώνεται βάσει του τιμολογίου που εχει προκαθοριστεί και οχι να υφαρπαζεται(βλέπε clawback) εκ των υστέρων οταν δεν εχει το κράτος να πληρώσει ,ειναι κάτι που οχι μόνο ειναι θέση όλων μας αλλα και κοινή λογική.Για τον λογο αυτο ζητάμε την αμεση έκδοση συνταγογραφικων οδηγιων που ισχυουν διεθνωs και που έχουμε δώσει οι επαγγελματικές ενώσεις δια του ΠΙΣ στο Υπουργειο Υγείας και βάσει των οποίων δεν θα μπορει κανείς να αρνηθεί την εκτέλεση τους και ούτε οτι θα εμπίπτει στην προκλητή ζήτηση.Αν και τοτε η πολιτεία δεν μπορει να πληρώσει αυτα που εκτελούμε θα πρεπει να αποδεχτεί οτι δεν γίνεται προκλητή ζήτηση ,που ειναι η εύκολη δικαιολογία ,αλλα απλα οτι δεν εχει τα κονδύλια που πραγματικά χρειάζονται για μια σωστη ΠΦΥ.

3)Τελος για την θέση συναδέλφων οτι αφου οι εργαστηριακοί απλα ειναι υποχρεωμένοι να εκτελούν οτι γράφουν οι κλινικοι και άρα η προκλητή ζήτηση γίνεται απο τους κλινικους και απο τους οποιους θα πρεπει να ζητάτε το clawback και rebate ,πλην του οτι δημιουργεί αίσθηση αντιπαλότητας και διαχωρισμού που δεν πρεπει να υπάρχει αυτη την στιγμή , ειναι πέραν φυσικα καθε συζήτησης.Θα πρεπει απλα να κατανοήσουμε οτι ο κλινικος Ιατρος δεν εχει λογο να κάνει προκλητη ζήτηση αν δεν εχει κάποιο όφελος.Και το όφελος αυτο ειναι η πιθανη συνεργασία του με κάποιο εργαστήριο ή Πολυιατρειο.Οταν λοιπόν υπάρχει κάποιος που διαφθειρεται υπάρχει και κάποιος που τον διαφθειρει.Ας βρούμε λοιπόν και τους δυο και φυσικα τοτε να υπάρξουν οι καταλογισμοι και περαιτέρω αυστηρές κυρώσεις.

Φ.Ν.Πατσουρακος
Πρόεδρος ΠΟΣΚΕ-ΕΕΚΕ
Ταμίας ΙΣΑ

9 σχόλια:

  1. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΖΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΛΑΦΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΝΕΜΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΥΠΕΡΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΛΑΦΟΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥΣ Η ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΥΔΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΣΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΝΤΙΜΩΣ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΤΖΙΡΟ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΞΟΔΑ. ΟΣΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΡΟΠΟ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ Π. ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν ο κλινικός δέχεται με πλαφόν επισκέψεων αλλά συνεχίζει να συνταγογραφεί εξετάσεις και πέραν του ορίου του πλαφόν (εξυπηρευώντας πλέον την ιδιωτική του πελατεία) είναι λογικό οτι θα γίνεται παντα υπέρβαση εις βάρος του εργαστηριακού, ο οποίος θα δέχεται πάντα την πληθώρα των συνταγογραφούμενων εξετάσεων ( ομως πάντα εντός του συστήματος) δίχως δυνατότητα αντίδρασης. Και για οτι αφορά τούς διαφθείροντες και τούς διαφθειρόμενους ας το ψάξουν τα ενδιαφερόμενα ταμεία (ήμουνα νιά και γέρασα έλεγε η γιαγιλα μου). Χωρίς αντιπαλότητα πρός τούς κλινικούς συναδέλφους, Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΚΛΗΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΕ.ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ -Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΝΟΜΟ ΤΟ RB-CB.MONO H ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΟΛΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι
    θα ήθελα να συμφωνήσω με τον κ Πατσουράκο σε ό,τι αφορά την αντιπαλότητα και τον διαχωρισμό που θα πρέπει να αποφευχθεί αυτή τη στιγμή και να επισημάνω επίσης τα εξής:
    Οι συνταγογραφικές οδηγίες δεν είναι εύκολο να συμβαδίζουν με τις παγκοσμίως αποδεκτές "ιατρικές "οδηγίες γιατί αφενός υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις (πέραν του γεγονότος ότι ο κάθε Ελληνας ασφαλισμένος που έχει επιπλέον πληρώσει το ταμείο του για τριάντα και βαλε χρόνια θεωρεί την περίπτωσή του και τη νόσο του ειδική περίπτωση και εξαίρεση του κανόνα) και επίσης απαιτούν πολύ χρόνο και εκατό επιτροπές για να τις συντάξουν..Εως τότε χαιρετισμούς..!
    Επίσης οφείλω να ομολογήσω από την μικρή εμπειρία μου ότι πολλά παραπεμτικά είναι σύμφωνα με παγκόσμιες ιατρικές οδηγίες και δεν είναι καθόλου περιττά ,απλά γίνεται ένας νοσοκομειακός έλεγχος σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Οι κλινικοί ιατροί εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζουν αυτά τα πρωτόκολλα φροντίδας και εργαστηριακού ελέγχου στους ασθενείς τους,τα οποία πρωτόκολλα είναι οδηγίες διαφόρων επιτροπών πανευρωπαϊκών /αμερικανικών κλπ
    Κανείς λοιπόν δεν τους διαφθείρει ούτε τους δίνει μερτικό..!
    Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες αγροτικοί ιατροί ανα την περιφέρεια που συνταγογραφούν σωρηδον εξετάσεις στις γιαγιάδες του ΟΓΑ (που ποτέ δεν είχαν φτηνή πρόσβαση στον ιδιωτικό τομέα και τους έχει μείνει απωθημένο)και οι οποίοι δε λαμβάνουν ούτε ένα αβγο για αντάλλαγμα,απλά δεν θέλουν τη γιαγια πάνω από το κεφάλι τους να τους ζαλίζει ..)
    Υπάρχει βεβαίως και η περίπτωση που χιλιάδες συνταγογράφοι συνταγογραφούν εξετάσεις πέραν του πεδίου ειδικότητάς τους με τη στενή έννοια του όρου (μην αρχίσουν εδω μερικοί συνάδελφοι και μας λένε ότι πρέπει οι ορθοπεδικοί να γράφουν PSA και οι καρδιολόγοι όλο τον έλεγχο του θυρεοειδούς γιατί δεν είναι όλα τους τα περιστατικά ύποπτα για Μεταστάσεις ούτε απροσδιόριστες ταχυκαρδίες και αν είναι ας παραγγείλουν πρώτα μια απλή ακτινογραφία λεκάνης και μια TSH !)
    Υπάρχει βεβαίως και η περίπτωση που ο κλινικός ιατρός "πουλάει" την αναγραφή εξετάσεων θέλοντας να δικαιολογήσει το πολυπόθητο δεκάευρο που κακώς στην Ελληνική συνείδηση είτε υπάρχει κρίση είτε όχι θεωρείται καθωσπρέπει αμοιβή για έναν άνθρωπο πενήντα και πλέον χρόνων που διαβάζει τα τελευταία σαράντα πυρετωδώς και που με περισσότερη χαρά θα το έδινε ο Ελληνας ασφαλισμένος για να πιεί δύο μπύρες ή για να φτιάξει νύχια..
    Σίγουρα γίνονται υπερβολές και αυτές είναι που πρέπει να περιοριστουν
    Και πάλι όμως δεν μπορεί να καλυφθεί με τα υπάρχοντα κονδύλια μια κάπως σωστή ΠΦΥ.
    Οταν θα το καταλάβει αυτό η Πολιτεία να μας το ανακοινώσει για να λάβουμε και εμείς ψυχολογικό feedback γιατί το χρειαζόμαστε κ Πατσουράκο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο ομοιάζει με τον ισχυρισμό του πρώην Υπουργού και των συμβούλων του ότι κάποιοι πάροχοι κλέβουν.. ωραία λέω εγώ, άντε και κλέβουν όλοι μαζί πενήντα εκατομμύρια ,ψάξε βρές τους και βγάλτους στην πλατεία Συντάγματος.. και τι έγινε.. τα άλλα διακόσια πενήντα που σου λείπουν που θα τα βρείς..!
    ο μόνος τρόπος για να διακοπεί ο φαύλος κύκλος της κακής προκλητής ζήτησης είναι να διακοπεί αυτή σε πολλά σημεία και όχι σε ένα, είτοι :1)στον συνταγογράφο με αναδρομικό clawback 2) στον πάροχο και 3) στον Ελληνα ασφαλισμένο
    Πρέπει η πολιτεια να καταλάβει επιτέλους και να δώσει με όμορφο και επικοινωνιακά σωστό τρόπο και στον ταλαιπωρημένο Ελληνα ασφαλισμένο να το καταλάβει ότι ο ΕΟΠΥΥ από μόνος του δεν επαρκεί για την πλήρη και κατά βούλησή του εξυπηρέτηση( όσο realtime και αν είναι η απόδοση από τα ταμεία των κονδυλίων στον ΕΟΠΥΥ δεν επαρκούν με 40% ανεργία! τα δε κονδύλια για την περίθαλψη δεν τρώγονται όπως νομίζει ο αδαής Ελληνας πολίτης αλλα πηγαινουν σε συντάξεις γιατί εκει υπάρχει μεγαλύτερη τρύπα που αν δεν κλείσει μπορει να πυροδοτήσει κοινωνική Επανάσταση!)
    Ο ΕΟΠΥΥ θα πρεπει να είναι ένα βασικό ταμείο όπως η βασική σύνταξη και από κει και περα η κάλυψη να γίνεται είτε από τον ίδιο τον ασφαλισμένο είτε απο επικουρικές ιδιωτικές ασφαλιστικές
    Τα νούμερα και τα πράγματα είναι απλά ,το θέμα είναι πως το δίνεις αυτό επικοινωνιακά στον κόσμο να το καταλάβει..
    Η πρόταση της ΠΑΣΙΔΙΚ για μείωση των ασφαλιστικών τιμών και έμμεση αύξηση της συμμετοχής θα έλυνε το πρόβλημα σε ένα μήνα το πολύ χωρίς επιτροπές των επιτροπών κλπ
    Ας γίνει και κάποια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για περίθαλψη ( έτσι για να χαμε να λέγαμε μεταφορικά και κυριολεκτικά) ούτως ώστε να μην νιώθει ο Ελληνας ασφαλισμένος ολούθε βαλλόμενος
    Δυστυχώς άλλος τρόπος δεν βλέπω να υπάρχει που να λύνει άμεσα το πρόβλημα, τα υπόλοιπα είναι "ήπιες προσαρμογές " που όμως ο κλάδος δεν αντέχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιδράσεις προκαλεί στο ιατρικό κόσμο, για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους, το γεγονός ότι η κρατικοδίαιτη λογική έχει πεθάνει. Τα λίγα χρήματα που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για την ΠΦΥ αδυνατούν να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο -για τα μέτρα του- πακέτο υπηρεσιών για τους ασφαλισμένους. Ο πενιχρός κλειστός προϋπολογισμός είναι μικρός και ανεπαρκής. Η επιλογή εδώ είναι : ή θα εξυπηρετούνται 100 ασφαλισμένοι και η πληρωμή θα αφορά 45 ή θα εξυπηρετούνται 45 με πληρωμή 45. Όποιος μπει στη λογική της πελατειακής πολιτικής εις βάρος των υπόλοιπων παρόχων, θα πληρώσει το λογαριασμό από την τσέπη του. Η τακτική αυτή δεν θα αντέξει στο χρόνο και στην οριακή οικονομική κατάσταση πολλών εργαστηρίων- κλιν/κών δομών. Το ανώτατο όριο ανά πάροχο οδηγεί στην αναδιάρθρωση των εργαστηρίων στο 50%, με μία ζήτηση που υπερβαίνει το 150% και χωρίς μεγάλες δυνατότητες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, προς το παρόν, στο δήμοσιο τομέα. Η κλειστή διαχείριση των ραντεβού του ΕΟΠΥΥ ανά ημέρα, που εφαρμόζεται πιλοτικά σε πολλές περιοχές που δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος των επιστροφών, έχει δρομολογήσει διαδικασίες αύξησης της ρευστότητας και βελτίωσης της βιωσιμότητας των παρόχων. Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ φτάνει για τις πρώτες 10-12 ημέρες εκάστοτε μήνα. Ο περιορισμός της συνταγογράφησης με αριθμητικούς "κόφτες" και συνταγογραφικές οδηγίες, μπορούν δυνητικά να βάλουν ένα φρένο στον πλεονασμό της συνταγογράφησης ( πχ μία μαγνητική και όχι πέντε, 12 παράμετροι και όχι 50).
    Τέλος, το ανώτατο όριο αποτελεί καίριο πλήγμα σε διαδικασίες προκλητής ζήτησης και κατευθυνόμενης συνταγογράφησης. Εάν το μέτρο αντέξει και επιβιώσει στις πιέσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, τότε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΠΦΥ, θα ευνοηθούν οι τίμιοι πάροχοι και όχι οι παραβάτες. Το μέτρο έχει μεσο-μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και η θετική / αρνητική αποτίμηση του θα φανεί μετά το τρίμηνο- εξάμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το μονο θεμα ειναι οτι αποδεχόμαστε την αρπαγη των δεδουλευμενων μας και αυτη ειναι μια κακη αρχη.
    το αλλο ειναι οτι και τωρα δεχομαστε δυνητικα αρπαγη και παλι ειμαστε υποχρεωμένοι να εκτελούμε ακομη κι αν δεν πληρωθουμε....
    πρεπει η επιτροπη διαπραγμάτευσης να δώσει οδηγίες προς ολους ωστε να υπαρχει κοινη γραμμη
    και καθε παραπ/κο που εκτελειτε να πληρώνετε με καποιο τροπο και να μην υπάρχει κοντρα για τα πελατάκια.
    ο κόσμος πρεπει να καταλαβει οτι ο εοπυυ τον καλύπτει εως ενα σημειο και αυτος είναι που πρεπει να ζητάει αυξηση κονδυλίων και οχι ο παροχος.
    κονη γραμμη προς ολους ωστε να μην υπάρχει αρπαγη ούτε ένα ευρω και φυσικα ελεγχος,
    ενημερωση για την κατασταση του κοσμου και πιεση για αυξηση κονδυλίου μεσο του κόσμου.
    πίεση για ανοιγμα του ιδιωτικου τομεα ασφάλειας προς όλους. τέρμα τα μονοπολεια.
    ολοι μαζι μπορουμε να κανουμε κατι ....
    μικροβιολογος αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως να ζητησει ο κοσμος αυξηση του κονδυλιου για τον ΕΟΠΥΥ , οταν ο κοσμος δεν εχει και δεν πληρωνει τις ασφαλιστηκες του υποχρεωσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ : '' ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, 3 -4 ΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΩΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΖΙΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 10 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ; "
    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ 10 - 15 ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ MAXIMUM ΤΙ ΠΛΑΦΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή