Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Έρχονται προσλήψεις στην Υγεία

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Τη... μεγάλη επιστροφή αναμένεται να κάνουν οι περίπου 2,5 χιλιάδες γιατροί, που επέλεξαν να μείνουν εκτός ΠΦΥ μετά τη δημιουργία του ΠΕΔΥ. 15 χιλιάδες προσλήψεις ετοιμάζει η Κυβέρνηση σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στους τομείς με τις εντονότερες και βασικότερες ανάγκες θα κατευθυνθούν οι 15 χιλιάδες προσλήψεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου, στο ΣΚΑΙ, Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι οι τομείς που θα υλοποιηθούν 15.000 προσλήψεις.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει παραλάβει βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της, διευκρίνισε, όμως, ότι έως ότου «ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων».

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε πως θα επιστρέψουν στις θέσεις τους περίπου 3,5 χιλιάδες υπάλληλοι, που απολυθεί αντισυνταγματικά.

Πρώτοι και κύριοι οι 2.449 γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που επέλεξαν να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και δεν εντάχθηκαν στη διάδοχη κατάσταση του ΠΕΔΥ, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται και 23 υπάλληλοι από φορείς αρμοδιότητας Υπ. Υγείας.

4 σχόλια:

  1. Θα επιστρέψουν οι γιατροί αλλά με ποιό καθεστώς? Πλήρους και αποκλειστικής ή με το προηγούμενο? That's the question!! Κουβέντα για την ταμπακέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν επιστρέψουν με ανοιχτό ιατρείο, τι θα γίνει με αυτούς που το έχουν κλείσει; Θα μπορούν να το ξανανοίξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γιατροί επέλεξαν να κρατήσουν τα ιατρεία τους. Αρα είχαν την ευκαιρία να μείνουν, αλλα δεν το θέλησαν.Τώρα ,αν τους πάρουν με το καθεστώς της πλήρους αλλά μη αποκλειστικής απασχόλησης,θα είναι άδικο και ανήθικο για όσους επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΛΗΡΟΥΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ, ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή