Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

"Τρύπα" €400 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά Ταμεία


Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, με θέμα την «τρύπα» ύψους 400 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα από τα ασφαλιστικά Ταμεία, δεδομένου πως οι εισφορές υπέρ υγείας δεν καταλήγουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, από τη διοίκηση του Οργανισμού το θέμα λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις, και μπλοκάρει τη ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ, καθώς τα χρήματα αυτά αποδίδονται από τους φορολογούμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, καλύπτουν όμως άλλες ανάγκες του Δημοσίου, κυρίως την πληρωμή των συντάξεων.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ενημέρωση ότι τίθεται ζήτημα περικοπής της μηνιαίας κρατικής επιχορήγησης προς τον ΕΟΠΥΥ των 43 εκατ. ευρώ, τίθεται όμως θέμα ενίσχυσης της ρευστότητας προς τον ασφαλιστικό φορέα, σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι πληρωμές προς τους παρόχους υγείας, και να μην διευρυνθεί περαιτέρω το οικονομικό έλλειμμα.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει για την οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ, είναι το γεγονός ότι πραγματοποιούνται διαρκώς συσκέψεις με θέμα την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού. Και το προηγούμενο Σάββατο υπήρξε συνάντηση με αντικείμενο την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων.

Προς το παρόν, ωστόσο -και αυτό καθυστερεί τη διευθέτηση των ανοιχτών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ- δεν έχει οριστεί, δύο σχεδόν μήνες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πολλοί αρνήθηκαν την «ηλεκτρική καρέκλα» του Οργανισμού.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου