Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αντιδράσεις για την επιλογή Κουρουμπλή στον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

«Εκλεκτός» των Γεωργιάδη - Βορίδη ο Μιχάλης Χλέτσος
kouroublis-panagiotis
Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η πρόθεση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να τοποθετήσει στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ τον Μιχάλη Χλέτσο, καθηγητή και διευθυντή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ακαδημαϊκή πορεία του Μιχάλη Χλέτσου είναι γνωστή στους πανεπιστημιακούς κύκλους. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι πάνω σε πολυσέλιδη αναφορά του στοιχειοθετήθηκε η αγορά των γερμανικών DRGs από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμοστούν στο ελληνικό ΕΣΥ.

Πρόκειται για το γερμανικό μοντέλο κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, το οποίο αγόρασε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο καιρό (η αγορά του ανακοινώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2014) και ήρθε να συμπληρώσει την πολιτική δραστικής συρρίκνωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας Υγείας μετά και την ψήφιση του νόμου για την ΕΣΑΝ Α.Ε. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το τιμόνι, δηλαδή, του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζεται να αναλάβει ο άνθρωπος που χειρίστηκε το κομμάτι της επιστημονικής τεκμηρίωσης της πανάκριβης αγοράς των γερμανικών DRGs, έτσι όπως του ανατέθηκε από τον τέως υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Τη σχετική αναφορά του ο Μιχάλης Χλέτσος, θυμίζουμε, παρέδωσε στον διάδοχο του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, ο οποίος και υπέγραψε τη συμφωνία, δρομολογώντας τη «μεταρρύθμιση»-ταφόπλακα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών



1 σχόλιο:

  1. Μερκελιστής Ανάλγητος Νεοφιλεύθερος14 Μαρτίου 2015 στις 7:49 μ.μ.

    Δηλαδή, θέλετε μάλλον "άσχετους" με το αντικείμενο.....Γιατί, αν κρίνουμε από τους "σχετικούς" (Ρωμανιά,Στρατούλη,Σκουρλέτη(!!!!), μάλλον "τα πιάσαμε τα λεφτά μας". Ακούστε ρε παλληκάρια, αν δεν σας αρέσουν -αυτά- τα DRG's , προτείνετε τα δικά σας....Μόνο να μην αρχίσουμε πάλι να "περνάμε" τις ρινοπλαστικές και τα Botoxάκια ως "επιπλοκές ρινοφαρυγγικού" στα δήθεν "επείγοντα".Έγινα σαφής; Ειδικά σε κάτι ταμεία "πατρικίων", ας μην αρχίσουμε τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις στα νοσήλια, γιατί κάποιοι θα πρέπει να την "κάνουν" αυθωρεί και παραχρήμα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή