Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΙΣ Λάρισας: Διαθέσιμα και Αποθεματικά του Ταμείου μας

Λάρισα 17-3-2015
ΑΠ.:0698/2015

ΠΡΟΣ
τον Πρόεδρο της Δ.Ε.
του Τομέα Υγειονομικών 
του ΕΤΑΑ(ΤΣΑΥ)
κ. Αναστάσιο Βασιάδη

Κοιν.:1) ΠΙΣ
2) Ιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας

ΘΕΜΑ: Διαθέσιμα και Αποθεματικά του Ταμείου μας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την αντίθεσή του στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε άτυπο εσωτερικό δανεισμό από τις καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και ιδιαίτερα του ΕΤΑΑ(ΤΣΑΥ), με αντάλλαγμα κρατικούς τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας (ρεπος).

Την στιγμή που τα αποθεματικά έχουν μειωθεί περίπου κατά 53% και τα διαθέσιμα, δηλαδή οι εισφορές που εισπράττονται, βαίνουν συνεχώς μειούμενα, τα Ταμεία καλούνται να γίνουν δανειστές, χωρίς μάλιστα να μπορούν να παίρνουν πίσω τα κεφάλαιά τους αν δεν λήξει η προθεσμιακή επένδυσή τους!

Το ότι τα χρήματα των Ταμείων, είτε πρόκειται για τα διαθέσιμά τους, είτε για τα αποθεματικά τους, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών κ.ά αναγκών και ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί στο παρελθόν, εξαιτίας «εγκληματικών» επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων, μάλλον είναι περιττό να αναφερθεί….

Πιστεύουμε πως κάποια στιγμή οι εύκολες λύσεις για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας, πρέπει να εκλείψουν.

Μετά τιμής 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου