Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Γ. Μπασκόζου & ΠΟΥ στην Γενεύη, με «μενού» την ανθρωπιστική κρίση



Διμερή συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του Π.Ο.Υ. Dr. Margaret Chan στα γραφεία του Οργανισμού στη Γενεύη, πραγματοποίησε την Δευτέρα 16 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος.


Ο κ. Μπασκόζος ενημέρωσε την κ. Chan για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και έθεσε το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και την υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα ως απόρροια της λαθεμένης αγωγής για την οικονομική κρίση στη χώρα. Ο κ. Μπασκόζος, δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ενδιαφέρεται για τη συνεργασία με τον Π.Ο.Υ., την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της τεχνικής του βοήθειας στην εκπόνηση σχεδίου για τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με καθολική πρόσβαση κι έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή της υγείας.

Η κυρία Chan, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μπασκόζο και εξέφρασε την επιθυμία για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Π.Ο.Υ. , επίσης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει ο Π.Ο.Υ. σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος και από τις δυο πλευρές εκτιμήθηκε η ανάγκη για επίδειξη ευελιξίας στη συνεργασία με στόχο την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου