Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΕΔΥ: Το «αγκάθι» που θα τρυπήσει το ΣΥΡΙΖΑ!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - health report.gr

Πριν ακόμη αναλάβει η αριστερά τα ηνία της κυβέρνησης, φαίνεται πως γνώριζε καλά πως ειδικά στην Υγεία θα είχε να αντιμετωπίσει πολλά αγκάθια.
Γνώριζε πως ένα από αυτά θα ήταν το ΠΕΔΥ. Το δημιούργημα του Άδωνι Γεωργιάδητο οποίο πριν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του, άρχισε την…υπολειτουργία του.

Και μπορεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσε για το ΠΕΔΥ να έκανε λόγο για τη μεγάλη πομφόλυγα της δεξιάς, από τη θέση της κυβέρνησης όμως σφυρίζει για άλλο ένα θέμα, αδιάφορα…

Και ήταν το ΠΕΔΥ που έκανε το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων ειδικά από τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος ήλπιζε πως με την άνοδο της αριστεράς στην εξουσία, οι περισσότεροι γιατροί που εξοβελίσθηκαν από το σύστημα άρον άρον, θα επέστρεφαν πανηγυρικά και με καλύτερα εισοδήματα.

Άλλωστε οι περισσότεροι ήλπιζαν ότι θα έβαζε το χεράκι του για την ορθή επαναλειτουργία και τις επίσημες επαναπροσλήψεις στο ΠΕΔΥ, ο νυν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος. Ο ίδιος άλλωστε είναι …γέννημα θρέμμα του άλλοτε ΙΚΑ, μετά ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια ΠΕΔΥ.
Όμως τα πράγματα είναι -όπως φαίνεται -αλλιώς όταν τα βλέπει κανείς από την απόσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα οι γιατροί όχι μόνο δεν εργάζονται κανονικά αλλά σε πολλές περιπτώσεις, όσοι γύρισαν στο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις, παραμένουν απλήρωτοι, καθώς η μισθοδοσία τους δεν …προβλέπεται για λόγους γραφειοκρατικούς.

Ακόμη όμως και τα ίδια τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ αργοπεθαίνουν, καθώς δε διαθέτουν υλικά ούτε για δείγμα. Οι υπηρεσίες υπάρχουν για να υπάρχουν ενώ οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα δώσει άμεσα λύσεις.
Και είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ήλπιζαν να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ μπας και αλλάξουν τα πράγματα. Και τώρα είναι άγνωστο εάν ελπίζουν ακόμη…

Άλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται ακόμη και αλλαγή του νόμου, για να αλλάξουν οι συνθήκες για την ορθή λειτουργία του ΠΕΔΥ.

Και να σκεφτεί κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο καιρό στην αντιπολίτευση, δε φαίνεται να είχε ετοιμάσει ούτε καν ένα νομοσχέδιο. Ούτε καν για την επίλυση των προβλημάτων του ΠΕΔΥ.

ΠΕΔΥ με αγκάθια…

5 σχόλια:

  1. Η αλήθει είναι πως τον ΣΥΡΙΖΑ των ψήφισαν κυρίως οι Δημοτικοί υπάλληλοι (αυτοί που δεν ήθελαν αξιόλόγηση και οι φάκελλοι τους περιείχαν πλήθος ανακριβών και πλαστών στοιχείων), οι απολυμένοι της ΕΡΤ (που επιδίωκαν τα παλιά τους προνόμια), οι ΔΕΗτζήδες και οι ΙΚΑτζήδες... Τώρα οι τελευταίοι, ως Φωτόπουλοι και Μπαλασόπουλοι της Υγείας, απαιτούσαν και το μισθό του ΙΚΑ και την πρόσβαση στους ασθενείς του ΙΚΑ που όλως περιέργως δεν εξυπηρετούνταν τα πρωινά στα ΙΚΑ, και εμφανίζονταν "αιφνιδίως" τα απογε'υματα στα ιατρεία και πλήρωναν 50ευρα...Δηλαδή ήθελαν να συνεχίσουν το πάρτυ του αφορολόγητου πλουτισμού εις βάρος της κοινωνίας και των συναδέλφων τους...Unfortunately the party is OVER..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πήλιος Γούσης θέλει να γίνει ΠΑΑ και του φταίνε όσοι έκαναν ασφαλιστικά μέτρα!
      Είσαι στόκος._
      Άλλος είναι ο στόχος!
      Όχι οι συνάδελφοι σου, "συνάδελφε"...
      Προφανώς συμμετείχες στο party και 'κονόμησες χοντρά γι' αυτό και σου φτάνει ο μισθός των 1000 ευρώ και χωρίς προυπηρεσία.

      Διαγραφή
    2. καλα τα λες φιλε για μισθπλογιο βαθμολογιο των ΠΑΑ ακουσες τιποτηςςςςςς............

      Διαγραφή
  2. Ενω τωρα με τον ΕΟΠΠΥ δεν εχει παρτυ συναδελφε τωρα πως το λεμε ΠΦΥ με λαφτα του Δημοσιου
    τωρα δωρεαν και αυτοι που δεν εχουν κολλησει ενσημο;Ολοι εναντια στους γιατρους του ΙΚΑ παιδια γιατι εφτασαν την Ελλαδα εδω που ειναι .Να εισαι σιγουρος ομως οτι το ΣΔΟΕ καποια ωρα θα τσιμπησει οχι τους γιατρους του ΙΚΑ που ειναι σιγουρο οτι δεν πλουτησαν αλλα τους αξιωτιμους κυριους Καθηγητες και Διευθυντες των ενδοξων Νοσοκομειων μας που γιαυτους δεν ανοιγει ποτε μυτη συναδελφε αγαπητε.Ασε λοιπον τους Ικατζηδες ησυχους και ασχολεισου με τη δουλεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι πλούτίζουν με την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, όσοι λαμβάνουν εκβιαστικά μαύρα χρήματα και όσοι καταπατούν νόμους να τιμωρούνται...Δεν έχω καμμία αντίρρηση.. Το ότι το ΙΚΑ ήταν ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ και ΠΑΡΟΧΟΣ ΚΑΚΙΣΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ είναι Παγκοσμίως αναγνωρισμένο...Και πάνω απ' όλα το λένε οι ασθενείς που κατέφευγαν σε αυτό. Αυτοί μιλάνε για εκβιασμούς, για ανάγωγη συμπεριφορά, για χρηματισμό σε ιδιωτικά ιατρεία, για φακελλάκι σε περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών κλπ....

      Διαγραφή