Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΙΣΑ: Έκδοση ορθών σημειωμάτων claw back για το Α’ και Β’ εξάμηνο 2014


Προς τον
κ. Π. Κουρουμπλή
Υπουργό Υγείας
Αριστοτέλους 17, Αθήνα
Κοιν.

Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών
κο. Κωνσταντίνο Μπαρούς 
Λεωφόρος Κηφισίας, 39
Αμαρούσιο Αττικής 

Αθήνα, 5/3/2015

ΑΠ 2053

Θέμα: Έκδοση ορθών σημειωμάτων claw back για το Α’ και Β’ εξάμηνο 2014

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Ο ΙΣΑ έχει ζητήσει από τις 20.01.2015, καθώς και εν συνεχεία στις 22.02.2015 και στις 25.02.2015, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να προβούν στην άμεση έκδοση των σημειωμάτων αναφορικά με το claw back. Όπως όμως ενημερωθήκαμε από τις εν λόγω υπηρεσίες για να υλοποιήσουν το ανωτέρω θα πρέπει να δοθεί από εσάς σχετική εντολή. Ως εκ τούτου δια της παρούσης, θα θάλαμε να σημειώσουμε την αναγκαιότητα να προβείτε στην σχετική εντολή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ο ορθός υπολογισμός των ποσών του claw back για το Α’ και Β’ εξάμηνο του 2014, λαμβάνοντας υπόψη το ατομικό όριο ανά πάροχο, όπως αυτό έχει προβλεφθεί με την υπ’ αριθμ. Υ9/ΟΙΚ 70521/2014 ΦΕΚ Β 2243/18-8-2014 Υπουργική Απόφαση. Το ανωτέρω κρίνεται απολύτως αναγκαίο, προκειμένου να κοινοποιηθούν επίσημα και ορθά τα εν λόγω ποσά στους συμβεβλημένους ιατρούς και ιατρικές εταιρείες.


Σας επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι πλησιάζει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2015. Εκ των ανωτέρω συνάγεται σαφώς ότι χωρίς την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ των συγκεκριμένων ποσών claw back για το 2014 χιλιάδες μέλη μας δεν θα μπορέσουν να εκπέσουν από την φορολογία τους τα εν λόγω ποσά, με συνέπεια να κληθούν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για χρήματα που δεν θα εισπράξουν ποτέ.

Τέλος θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα συνδράμει και στην οριστική εκκαθάριση των οφειλομένων ποσών προς τους συμβεβλημένους ιατρούς και ιατρικές εταιρείες. 

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθεί το ζήτημα και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Πάλι κουβέντα για τα "πλαφόν" των νέων εργαστηρίων...Κάποιοι πήραν αύξηση στα πλαφόν τους μετά από αίτηση αναπροσαρμογής, κάποιοι όχι, άγνωστα τα κριτήρια (γνωριμίες;; Μάλλον...)
    Αρα στους νέους ή όσους είχαν λόγους το 2013 να μην έκαναν υψηλό τζίρο το κλοουμπακ θα τα πάρει όλα πίσω. Ωραία. ΕΥχαριστούμε πολύ ΙΣΑ και λοιποί συνδικα-ληστές
    Ενας νέος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΙΣΑ γνωρίζει οτι υπάρχουν νέα εργαστήρια που δεν τους έχει ανακοινωθεί ακόμα πλαφόν; Και τί κάνει γι' αυτό; ΕΕΕΕ.... ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή