Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Clawback και rebate έριξαν στο κρεβάτι τον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας

ICAP Group: Οι επιχειρήσεις σημείωσαν πτώση κύκλου εργασιών στο 1,4 δισ. το 2014 λόγω νομοθετημένων εκπτώσεων προς το Δημόσιο

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Περαιτέρω μείωση της τάξης του 8%-9% εκτιμάται ότι παρουσίασε το 2014 ο κύκλος εργασιών των εταιρειών του κλάδου των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας της χώρας μας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου περί clawback και rebate, και διαμορφώθηκε στο 1,4 δισ. ευρώ.

Μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για την εξέλιξη των μεγεθών του κλάδου επιχειρεί να δώσει η κλαδική μελέτη που κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group, σύμφωνα με την οποία, η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων μείωσης των δαπανών υγείας, επηρέασε την αγορά της ιδιωτικής υγείας σε σημαντικό βαθμό με αποτέλεσμα από το 2012 στο σύνολό της να σημειώνει μέση ετήσια μείωση της τάξης του 13,5%.

Οπως αναφέρεται στη μελέτη η συνεισφορά των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η συνολική ιδιωτική δαπάνη υγείας καλύπτει τα τελευταία χρόνια περίπου το 1/3 του συνόλου των δαπανών υγείας της χώρας (δημόσια και ιδιωτική δαπάνη).

1 σχόλιο:

  1. Ας μου απαντήσει σας παρακαλώ κάποιος ,γιατί δεν αντιδρούμε ενωβλεπουμετον γκρεμό μπροστά μας;
    Καταλάβατε ότι και η πληρωμή του Ιανουαρίου μάλλον αναβλήθηκε;;;;;
    μικροβιολόγος από θεσσαλονικη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή