Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κραυγή απόγνωσης από Λουράντο για την ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ, τι ζητάει από την κυβέρνηση

Οι φαρμακοποιοί έχουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα

farmakopoioi

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μυλωνάκη έδωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.Κώστας Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος δήλωσε με έμφαση ότι «αν δε πληρωθούμε μέχρι τέλος του μήνα τις συνταγές Ιανουαρίου, ούτε εμείς θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους προμηθευτές μας ούτε και οι προμηθευτές θα συνεχίσουν να μας δίνουν φάρμακα, και συνεπώς θα στερέψει η αγορά από φάρμακα όχι με δική μας υπαιτιότητα αλλά με αδυναμία του εφοδιασμού των φαρμάκων από τις εταιρείες γιατί θέλουν να πληρωθούν από τα φαρμακεία για να δώσουν φάρμακα στον ελληνικό λαό».


Ο κ. Λουράντος εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι...

... ενώ οι πολυεθνικές εταιρείες δίνουν 12 μήνες πίστωση στα νοσοκομεία, αντιθέτως από τα φαρμακεία ζητάνε πληρωμή τοις μετρητοίς. Αναρωτήθηκε γιατί να συμβαίνει αυτό, ενώ συμπλήρωσε πως ο ΠΦΣ περιμένει επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

«Δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις η προτεραιότητα του κράτους. Είναι κυρίως το φάρμακο. Δε πρέπει να υποτιμάται το φάρμακο έναντι άλλων υποχρεώσεων, ειδικά εμείς οι φαρμακοποιοί που έχουμε κάνει τις χίλιες παραχωρήσεις και δεν αντέχουμε άλλο οικονομικά», τόνισε ο κ. Λουράντος και συμπλήρωσε:

«Ζητούμε πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την κυβέρνηση γιια όσο καιρό δε θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ, να παγώσουν οι υποχρεώσιες μας προς τρίτους, διαφορετικά δε θα έχει φάρμακα ο ελληνικός λαός, γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά».

Στα λεγόμενα του κ. Λουράντου συμφώνησε απόλυτα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

2 σχόλια:

  1. Κε Λουράντο προεκλογικά στρέψατε τους περισσότερους συναδέλφους φαρμακοποιούς να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Θερίστε λοιπόν τώρα θύελλες αλλά και βάλτε μυαλό και για το μέλλον όλοι οι συνδικαλιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή