Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κλειστές για 2 ακόμη ημέρες οι τράπεζες


Κλειστές για 2 ακόμη ημέρες οι τράπεζες

Του Σπύρου Δημητρέλη

​Για δύο ημέρες θα παραταθεί η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ορίζει την τραπεζική αργία, όπως αποφασίστηκε προ ολίγου στην σύσκεψη στο ΓΛΚ μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα και των εκπροσώπων των τραπεζών.

"Με δεδομένο ότι δεν έχει ακόμη συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποφασίσαμε να παρατείνουμε κατά δύο ημέρες την ισχύ της υφιστάμενης τραπεζικής αργίας, με τους ίδιους όρους που ισχύει σήμερα, τα ίδια όρια αναλήψεων, τα ίδια καταστήματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΤΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κα Λούκα Κατσέλη.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδας δήλωσε ότι συντάσσεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ αργότερα και θα προβλέπει διεύρυνση του είδους και του αριθμού των τραπεζικών εργασιών.

Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδιδε:

Για δύο ημέρες θα παραταθεί η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ορίζει την τραπεζική αργία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο ΓΛΚ μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και των εκπροσώπων των τραπεζών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τραπεζική αργία με τους ίδιους όρους πρόκειται να παραταθεί έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν το ποσό των 120 ευρώ θα μπορούν να πάρουν για τις επόμενες δύο ημέρες μόνον όσοι συνταξιούχοι δεν το έλαβαν τις τελευταίες ημέρες.

Όσον αφορά τις τραπεζικές θυρίδες, θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να ανοίξουν όλα τα τραπεζικά καταστήματα, καθώς στην διάρκεια της τραπεζικής αργίας λειτουργούν μόνο 1.000 καταστήματα για την καταβολή συντάξεων.

Οι ίδιες αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η πρόσβαση στις θυρίδες όταν ανοίξουν θα γίνεται με τους ίδιους όρους και διαδικασίες που γινόταν και πριν την τραπεζική αργία, δηλαδή χωρίς κανέναν έλεγχο από τραπεζικό υπάλληλο ή οποιονδήποτε τρίτο.

1 σχόλιο: