Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών προς υπουργό Υγείας: Πληρώστε τους γιατρούς! Στα όρια ρευστότητας τα εργαστήρια

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος - health report.gr

Την άμεση πληρωμή των συμβεβλημένων ιατρών από ΕΟΠΥΥ για τη διασφάλιση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας.

Δε φτάνει που ήταν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για καιρό, ήρθε και το πάγωμα του τραπεζικού συστήματος και οι ιδιώτες γιατροί και ειδικά οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν φθάσει στο όριό τους.
Και αυτό επειδή αναγκάζονται να πληρώνουν και τα αναλώσιμα για να μπορούν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας οι προμηθεύτριες εταιρείες τους ζητούν μετρητά με αποτέλεσμα πολλά εργαστήρια να κινδυνεύουν να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κάνει δραματική έκκληση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πληρωθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι γιατροί για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ιατρεία τους.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου: «Λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών, είναι θεσμικό μας χρέος να σας ενημερώσουμε για την εξαιρετικά οριακή ρευστότητα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών, που επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστηρίων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού και μισθοδοσίας παραϊατρικού προσωπικού.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Εκτός αυτού, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από την τραπεζική αργία, πολλές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ιατρούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα των ατομικών ιατρείων».

Άννα Μαστοράκου

Η κ.Μαστοράκου στην επιστολή της προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή μιλά για τον οικονομικό μαρασμό των ιδιωτών γιατρών που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς λόγω της οικονομικής στενότητας.

Όπως αναφέρει: «Οφείλετε να αποτρέψετε τον οικονομικό στραγγαλισμό των παρόχων υπηρεσιών υγείας, δρομολογώντας άμεσα την πληρωμή τους από τονΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου