Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Έκκληση Κουρουμπλή στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεσες εγκρίσεις συναλλαγών στα φάρμακα!

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
HEALTH REPORT.GR

Έκκληση να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό, απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ.Κουρουμπλής με τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Μητράκο, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έγκριση συναλλαγών ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά η αγορά φαρμάκου.

Να σημειωθεί ότι η έγκριση των συγκεκριμένων συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.

Από την πλευρά του ο κ. Μητράκος διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας. Το θέμα «καίει» τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις οι οποίες παρακολουθούν με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις ώστε να διαπιστώσουν πότε θα μπορέσει να επανακάμψει η αγορά φαρμάκου.
Γι αυτό και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε τους θεσμικούς φορείς (Π.Ε.Φ. και Σ.Φ.Ε.Ε.) ώστε να γνωρίζουν τις κινήσεις που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Πάντως όλες οι εταιρείες και οι θεσμικοί εκπρόσωποί τους έχουν διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουν κανονικά να τροφοδοτούν με φάρμακα την ελληνική αφορά αρκεί βέβαια να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες εισαγωγές μέσα σε ένα ομαλό τραπεζικό σύστημα που θα επιτρέψει την εισαγωγή πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου