Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αγώνας για την προμήθεια των Νοσοκομείων με υλικά


Από μια κλωστή μοιάζει να κρέμεται η επάρκεια των δημόσιων νοσοκομείων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τα αποθέματα των εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων επαρκούν για περίπου ένα μήνα ακόμα, αλλά με τις τράπεζες κλειστές και τις ελλείψεις να χαρακτηρίζουν το ΕΣΥ πολύ πριν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, η επάρκεια δεν αποκλείεται να απειληθεί άμεσα.

Αντιδραστήρια, στεντ, ορθοπεδικά, το service, η υποστηριξη και τα ανταλλακτικά για αξονικούς και άλλα απεικονιστικά μηχανήματα, είναι μεταξύ των προϊοντων και υπηρεσιών που παράσχουν τα μέλη του ΣΕΙΒ.

Πρόκειται για έναν τομέα που έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση, με την ελλιπή χρηματοδότηση να στερεί συχνά υλικά από τα δημόσια νοσοκομεία. Οι κλειστές τράπεζες επέφεραν ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα, κυρίως γιατί δεν έχει ακόμα επιλυθεί το ζήτημα της έγκρισης των συναλλαγών της εισαγωγής-πληρωμής των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, όπως αναφέρει στο Virus ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ, Π. Αρναούτης.

Σύμφωνα με το ΣΕΙΒ ,τα αποθέματα των εταιρειών-μελών του επαρκούν για 20 – 30 ημέρες. Υπάρχουν όμως και ορισμένες περίπτώσεις εξειδικευμένων υλικών που εκτιμάται ότι πιθανόν να έχουν ήδη εμφανιστεί ελλείψεις στα Νοσοκομεία.

Για το ζήτημα της ρύθμισης των εισαγωγών, στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έχει συσταθεί επιτροπή του Γενικού Λογιστηριου του Κράτους, η οποία όμως φέρεται να μην έχει ολοκληρώσει ακόμη τις εργασίες της. Με στόχο την επίταχυνση των διαδικασιών και την αποφυγή γενικευμένων προβλημάτων ο ΣΕΙΒ απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Λογαριασμών.

“Υπογραμμίζουμε ότι οι Οίκοι του εξωτερικού έχουν αυξημένη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και είναι επιφυλακτικοί στην εκτέλεση των παραγγελιών προς τους αντιπροσώπους τους”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΙΒ.

Εμφανίζεται, όμως, καθησυχαστικός σημειώνοντας πως αν και οι περισσότερες εταιρείες έχουν μειώσει τις παραδόσεις υλικών, “εντούτοις διασφαλίζουν προς το παρόν τον εφοδιασμό της αγοράς με τα απαραίτητα υλικά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου