Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Οι πέντε προτεραιότητες της νέας Διοίκησης στον ΕΟΠΥΥ

- Virus.com.gr

Τα νέα του καθήκοντα ως Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ανέλαβε λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του έτους (23/12/2015) ο Επίκουρος καθηγητής Σωτήρης Μπερσίμης, ο οποίος διαδέχτηκε το Δημήτρη Κοντό σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία.

«Έχουμε μπροστά μας πολλή και σκληρή δουλειά. Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς στην Ευρώπη. Στα χέρια μας κρατάμε την υγεία των πολιτών–και μάλιστα μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Όλοι μας, λοιπόν, πρέπει να είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ, αλλά και αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προς όφελος των συμπολιτών μας» σημείωσε μεταξύ άλλων, αφού ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την εμπιστοσύνη, καθώς και τον απερχόμενο Πρόεδρο για την προσπάθεια που κατέβαλε.

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, έθεσε παράλληλα ενώπιον όλων τους βασικούς στόχους της Διοίκησής του, οι οποίοι είναι:

Προσφορά ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους

Να μπουν σε σειρά οι οφειλές προς τους παρόχους.
Να ολοκληρωθεί ο νέος ΕΚΠΥ.
Να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποτελέσει διεθνές πρότυπο ιδίως στην ανάπτυξη μηχανογραφικών συστημάτων.

Ο κ. Μπερσίμης έθεσε ως στόχο τέλος, την εξεύρεση και αξιοποίηση νέων πηγών χρηματοδότησης, τονίζοντας πως «μαζί με την ομαλοποίηση της χρηματοδότησης από την κρατική επιχορήγηση και τις εισφορές, είναι οι δύο αναγκαίες συνθήκες για να αλλάξουμε πραγματικά την εικόνα του ΕΟΠΥΥ».

Ο νέος Διοικητής του Οργανισμού, θεωρώντας ότι απαιτείται η συμβολή όλων για την ευόδωση της προαναφερόμενης στοχοθεσίας, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις ενημέρωσης και διαλόγου με φορείς που εμπλέκονται στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως είναι οι Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, οι Σύλλογοι Ιατρών, Φαρμακοποιών και Ασθενών, οι ιδιώτες πάροχοι υγείας κ.ά.

1 σχόλιο:

  1. THN ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ,ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΙΣΟΥΝ.ΘΕΛΗΣΗ ΧΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΧΡΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή