Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΕΟΠΥΥ: Στις 10 Μαΐου οι καταθέσεις από παρόχους για πληρωμές Απριλίου! Πότε θα δουν ρευστό οι γιατροί

Δευτέρα 2 Μάιος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη - Health Report

Για δέκα ημέρες και από τις 10 Μαΐου θα μπορούν να στέλνουν τα παραστατικά τους στον ΕΟΠΥΥ γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και άλλοι πάροχοι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Οργανισμό, η διαδικασία υποβολών των παραστατικών για τον μήνα Απρίλιο θα γίνει και πάλι στην Πεύκη από όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει 10 ημέρες.

Οι φάκελοι με τα παραστατικά θα παραλαμβάνονται από τον ΕΟΠΥΥ από την Τρίτη 10/05/2016 έως και την Παρασκευή 20/05/2016, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από 09:00 – 15:00.

Ενημερωτικό ότι παρέδωσαν τα παραστατικά τους (πρωτόκολλο παραλαβής) στονΕΟΠΥΥ, θα παραλάβουν όλοι οι πάροχοι στη συνέχεια μέσω του συστήματος e-ΔΑΠΥ (Πεύκη), αλλά και από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ των Παρόχων, από τον υπολογιστή τους (ειδικά για τις περιπτώσεις όπου η αποστολή έχει γίνει με ταχυδρομική υπηρεσία).

Πληρωμές με καθυστέρηση

Στο μεταξύ άγνωστο παραμένει πότε θα πληρωθούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ την επόμενη δόση που περιμένουν από τον Οργανισμό. Η διαδικασία παραλαβής των παραστατικών σε μόνο ένα κτίριο σε αυτό της Πεύκης φαίνεται ότι δημιουργεί νέες καθυστερήσεις.

Βέβαια μπορεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να …διαφημίζει ότι θα εξαφανίσει με ρυθμούς εξπρές το…χαρτοβασίλειο που έχει συγκεντρωθεί σε όλη τη χώρα στις κατά τόπους διευθύνσεις του Οργανισμού, προς ώρας όμως μόνο ένα κτίριο αυτό του Πειραιά φαίνεται πως έχει αδειάσει.

Παραμένουν δεκάδες ακόμη σε όλη την Ελλάδα όπου οι κούτες συνεχίζουν ναπνίγουν τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους.

Το μόνο που φαίνεται να διαφέρει πια είναι ότι τα νέα παραστατικά που στέλνουν οι γιατροί και οι άλλοι πάροχοι, συγκεντρώνονται από όλη τη χώρα στην Πεύκη και όχι στις κατά τόπους υπηρεσίες. Υπηρεσίες οι οποίες όμως παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες με τις χιλιάδες κούτες των προηγούμενων μηνών και ετών.

Γι αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν στο HealthReport.gr πως οιγιατροί που έμειναν απλήρωτοι το Πάσχα δε θα εισπράξουν από τον ΕΟΠΥΥ πριν το τέλος του μήνα Μαΐου.
Εξάλλου και τα τελευταία αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ πέρασαν μαζί με άλλων φορέων και νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να …ενισχύσουν τα γενικά ταμεία του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου