Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Επι τάπητος το θέμα των αναξιόπιστων παρόχων

Ο ΕΟΠΥΥ θέλει να βγάλει στη ''σέντρα'' τους ''αλεξιπτωτιστές'' παρόχους υγείας μετά και από κάποιες πρόσφατες καταγγελίες που του έγιναν από επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα.


Στη «σέντρα» θέλει να βγάλει τους «αλεξιπτωτιστές» παρόχους υγείας ο ΕΟΠΥΥ –μετά και από κάποιες πρόσφατες καταγγελίες που του έγιναν από επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα- οι οποίοι είτε παρέχουν αναξιόπιστες υπηρεσίες, είτε παρέχουν πλημμελείς υπηρεσίες για αυτά που πληρώνονται, είτε τα εργαστήριά τους δεν έχουν τις απαιτούμενες υποδομές για υποδοχή ασθενών, είτε διότι δεν διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέμα των αναξιόπιστων παρόχων ξανατέθηκε επί τάπητος πρόσφατα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για την υπογραφή των συμβάσεων με κάποιους παρόχους υγείας. Μάλιστα κάποιοι από τους ιδιώτες συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση είχαν αναφέρει ότι πλέον οι πάροχοι δεν πρέπει να παίρνουν τις πιστοποιήσεις τους –που κατά τους ίδιους δεν είναι πιστοποιήσεις αλλά επικυρώσεις της άδειας λειτουργίας που έχουν- από τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, αλλά από τις αρμόδιες εταιρείες που τις κάνουν με βάση κάποια διεθνή standards.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ προ ημερών έστειλε επιστολή σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας (1. Κρατικά Νοσοκομεία 2. Ιδιωτικές Κλινικές 3. Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης 4. Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης 5. Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ 6. Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα), να αποστείλουν όλες τις επίσημες πιστοποιήσεις και διαπιστεύσεις τους μέχρι τις 31/5/2016.
Όσον αφορά τις Ιδιωτικές Κλινικές, που σε εφαρμογή του ΔΒ3Ζ/οικ.3360 - 28/01/2016 εγγράφου του ΕΟΠΥΥ, είχαν αποστείλει τις επίσημες πιστοποιήσεις και διαπιστεύσεις τους, δεν χρειάζεται να τις ξαναστείλουν, παρά μόνο αν στο μεσοδιάστημα προέκυψαν νέα ή επικαιροποιημένα στοιχεία.

Η συγκεκριμένη επιστολή έχει προκαλέσει αναταραχή στους κόλπους των παρόχων, όπως μας ανέφερε επιχειρηματίας από ιδιωτικό όμιλο, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό στους κόλπους του Οργανισμού ότι είναι αρκετοί αυτοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για προσφορά υπηρεσιών υγείας, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για παρόχους που πληρώνονται, χωρίς όμως να παράγουν έργο.

Οι συνηθέστερες πιστοποιήσεις που δίνουν οι αρμόδιες εταιρείες είναι δύο. Η πρώτη, που θεωρείται πιο εύκολη να την πάρει κάποιος και δεν κοστίζει ακριβά, είναι το ΙSO9001 του 2008 και αναγράφεται ως «Πιστοποίηση για την Καλή λειτουργία της μονάδας».

Η δεύτερη, που είναι πολύ δύσκολη να λάβει κάποιος, και χαρακτηρίζεται ως «Διαπίστευση αξιόπιστης εκτέλεσης εξετάσεων» και φέρει αριθμό 15189 θεωρείται δύσκολη υπόθεση και είναι πολύ ακριβή, καθώς κοστίζει από 5.000 ευρώ και μπορεί να φθάσει και τις 10.000, ενώ ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια.

6 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ? ΤΟ SITE EINAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ Η ΙΑΤΡΙΚΟ ? ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ... ΕΙΜΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ SUPER MARKET ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΛΙΣΤΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Έχω ζητήσει κατ' επανάληψη να υπάρξει έλεγχος στην συνταγογράφηση με κάρτα υγείας και μηχανισμό σήμανσης των συνταγών - παραπεμπτικών και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Θα δούμε ποιος χρησιμοποιεί πλαστές συνταγές και ποιος φορτώνει το λογαριασμό με πλασματικές εξετάσεις . Ποιος έχει στήσει μηχανισμό συνταγογράφησης και ποια εργαστήρια έχουν κατ' επάγγελμα συνταγογράφους "διευκολύνοντας" τους ασθενείς να αποφεύγουν την επίσκεψη σε γιατρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους θα ξεκκαθαρίσει το σαθρό τοπίο η θα λέμε πάλι τα ίδια σε λίγο καιρό;
    Πρέπει να ελεγχθούν πολλά ακόμη σάπια που συμβαίνουν στο χώρο της ιατρικής και θα πρέπει να μην περιμένετε πάντα καταγγελίες γιατί υπάρχει και διάθεση για μεγάλη
    εκδίκηση απο τους παρανομούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω ISO. Εργάζομαι μόνος μου στο ιατρείο μου. Γιατί να έχω ? για να διασφαλιστεί τι? ότι γνωρίζω την ιατρική?
    Αν όμως είχα ISO και χρησιμοποιούσα κινέζικα αντιδραστήρια, αν είχα εξοπλισμό από την εποχή του Ασκληπιού, αν χρησιμοποιούσα την υπογραφή ενός βιοπαθολόγου για χιλιάδες δείγματα καθημερινά, εάν μετέφερα βιολογικά υλικά με παπάκια στα κεντρικά θα ήμουν αξιόπιστος.
    Έλα Βαγγέλη πήδα μας.
    Ένας αναξιόπιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΔΦΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΝΥΧΑΔΙΚΟ!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΚ ΝΥΧΙ;H ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ;
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO;
    ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ REBATE H CLAW BACK;
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φταίμε και εμείς οι ιατροί ,που για ψίχουλα ,ορισμένοι δίνουν την άδεια στον επιχειρηματία να κερδοσκοπεί και μάλιστα τώρα να βάλλει εναντίον μας σε συνεργασία πάντα με το κράτος.
    Τι δουλειά έχουν οι επιχειρηματίες στην υγεία άραγε;
    Ας απαντήσει το κράτος στην ερώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή