Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Δείτε πόσα εκατομμύρια μοίρασε σε διαφημίσεις το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ένα χρόνο! Τι έδειξε νέος έλεγχος

Τετάρτη 25 Μάιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
- Health Report.gr

Εκατομμύρια φαίνεται ότι μοίραζε σε διαφημίσεις το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως προκύπτει από έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του«αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ ειδικά στο θέμα των διαφημίσεων.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, ότι το γενικό λογιστήριο του κράτους μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπίστωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε μοιράσει μέσα σε ένα χρόνο (το 2014) το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ σε περίπου 30 με 35 site τα οποία κατά τον αναπληρωτή υπουργό υγείας είχαν…ανύπαρκτη επισκεψιμότητα.

Και όλα αυτά δόθηκαν, κατά τον κ.Πολάκη, εν μέσω της κρίσης και μάλιστα όταν το σύστημα υγείας δε διέθετε 9 εκατ. ευρώ για χρέη στην Αυστρία, η οποία και είχε απαγορεύσει εξαιτίας των οφειλών του ελληνικού κράτους, να γίνονται μεταμοσχεύσεις μικρών παιδιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αν.υπουργός Υγείας: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 5.860.309,17 ευρώ σε καμιά 30-35αρια site, που πολλά από αυτά δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους. Δηλαδή ουσιαστικά τάιζε δημοσιογράφους να παίζουν, κάποια ΜΜΕ και τοπικά συστήματα διαπλοκής.

Από τη μέση του 2015 αυτό το κόψαμε τελείως, στο φετινό προϋπολογισμό δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσό και αυτό με πολύ μεγάλο έλεγχο από τη διοίκηση. Και όταν δεν ταΐζεις αυτό αρχίζει και γαυγίζει, και ουρλιάζει.

Φτάσαμε στο σημείο για 9.000.000 που χρωστάγαμε στην Αυστρία από το 2007-08 να πάει να μας κόψει τη δυνατότητα να στέλνουμε παιδιά για να μεταμοσχευθούν έξω. Δεν έδιναν τα 9.000.000 ευρώ αλλά έδιναν 6.000.000 ευρώ σε κάποια site που άντε να έχουν 300 άτομα επισκεψιμότητα το χρόνο».



Βέβαια τα όσα συνέβαιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν σε γνώση όλων των κυβερνήσεωντα αρμόδια στελέχη των οποίων επί σειρά ετών σφύριζαν …αδιάφορα. Διαβάστε ΕΔΩ μια ανάλυση σχετική: «Εditorial: Οι προσλήψεις και το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλη η αλήθεια»

Να σημειωθεί πως με βάση την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι πρόσφατες προσλήψεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα ολοκληρωθούν κανονικά παρά τις αντιδράσεις.

3 σχόλια:

  1. Για το συγκεκριμένο θέμα να αναγνωρίσουμε οτι ο Πολάκης μάλλον εχει δίκιο.γενικά η λεγόμενη κρατική διαφήμιση πρέπει να βρωμάει.Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΑΚΗΣ...ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κράταγε όμως διπλά βιβλία.Θ.Ι./βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή