Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Δείτε πως χάνονται εκατομμύρια ευρώ από ιατρικό οξυγόνο στην Καλαμάτα!

Παρασκευή 20 Μάιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αθάνατο…αποδεικνύεται τελικά το ελληνικό δημόσιο ακόμη και μέσα στην κρίση.

Στην Καλαμάτα αντί το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας να προμηθεύονται δωρεάν τοιατρικό οξυγόνο που παράγει το νοσοκομείο της πόλης, υποχρεώνονται να τοαγοράζουν από ιδιωτικές εταιρείες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι υπηρεσίες του νοσοκομείου Καλαμάτας αρνούνται να προμηθεύσουν τις κοντινές μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας με δωρεάν ιατρικό οξυγόνο που παράγεται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς απαγορεύεται από σχετικό νόμο.

Σήμερα το νοσοκομείο Καλαμάτας– όπως σύντομα και άλλα νοσοκομεία- παράγει εσωτερικά το ιατρικό οξυγόνο κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ που θα διέθετε σειδιωτικές εταιρείες.

Μάλιστα το νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα να παράξει ιατρικό οξυγόνο και για άλλες μονάδες. Ωστόσο για να το πράξει απαιτείται ειδική άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς διαφορετικά θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα. Όλα αυτά βέβαια παρότι το νοσοκομείο Καλαμάτας θα διέθετε το ιατρικό οξυγόνο δωρεάν σταΚέντρα Υγείας και το ΠΕΔΥ.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που εξασφάλισε το HealthReport.gr και δείχνει την απάντηση του ΕΟΦ σε σχετική ερώτηση των τεχνικών υπηρεσιών:


Λόγω όμως αυτού του δυσκίνητου γραφειοκρατικού μηχανισμού, το ελληνικό δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο Καλαμάτας, ιατρικό οξυγόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) μόλις πριν λίγες ημέρες ενέκρινε πρόγραμμα εγκατάστασης µονάδων παραγωγής αερίου οξυγόνου(O2) με το πράσινο φως φυσικά του υπουργείου Υγείας.

Στόχος της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης από τα νοσοκομεία ηεξοικονόμηση πόρων σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου