Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Τάκης Γεωργακόπουλος: Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θ’ αρχίσουν να πληρώνονται από την ερχόμενη εβδομάδα

Για την επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που ξεκίνησε από σήμερα 1η Ιουνίου, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Αχαιός Υποδιοικητής του Οργανισμού Τάκης Γεωργακόπουλου. Θυμίζουμε ότι οι γιατροί ξεκίνησαν κινητοποιήσεις καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές τους έτους.


Όπως εξήγησε ο κ. Γιεωργακόπουλος δεν υπάρχει στάση πληρωμών αλλά η καθυστέρηση, την οποία χαρακτήρισε ολιγόμηνη, οφείλεται ουσιαστικά στο γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ από 1-1-2016 οργάνωσε τις υπηρεσίες του και προχωράει σε έλεγχο 100% των παραστατικών που υποβάλει ο κάθε γιατρός, θεραπευτής ή εργαστήριο, προκειμένου να μην υπάρχει το χάος που υπήρχε τόσα χρόνια με τα ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία χρονολογούνται από τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

«Η ενέργεια αυτή των γιατρών, έτσι όπως αποφασίστηκε, κατ’ αρχήν δεν έχει νομική βάση καθώς δεν είναι μισθωτοί, δεν είναι εργαζόμενοι δηλαδή του ΕΟΠΥΥ για να κάνουν επίσχεση εργασίας. Εμείς δεν είμαστε εργοδότες των γιατρών. Αγοράζουμε υπηρεσίας υγείας από τους γιατρούς και μας υποβάλουν τα παραστατικά τους και ο Οργανισμός ελέγχει εάν οι δαπάνες γίνονται νόμιμα. Μέχρι τώρα πληρώνονταν χωρίς έλεγχο, έπαιρναν το 90% των χρεώσεων που έκαναν προς τον ΕΟΠΥΥ και το 10% το χρωστούσαμε για να κάνουμε τον τελικό έλεγχο στα παραστατικά. Αυτή η πρακτική άρεσε φαίνεται στους γιατρούς, να παίρνουν χρήματα χωρίς να ελέγχονται τα παραστατικά. Το 10% συσσωρεύτηκε στον Οργανισμό όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα αλλά πρέπει να ελεγχθούν», επισήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Όπως σημείωσε, ο ΕΟΠΥΥ σιγά-σιγά εκκαθαρίζει αλλά μέχρι να υποβληθούν οι δαπάνες και να φθάσουν στον ελεγκτικό μηχανισμό που κάνει τον έλεγχο στο 100% υπάρχει καθυστέρηση.

«Πάντα στο Δημόσιο υπήρχε καθυστέρηση. Επομένως θεωρώ ότι είναι αδικαιολόγητη αυτή η ενέργεια που κάνουν, πέρα από τη έλλειψη νομικής βάσης. Αυτή την στιγμή, αυτό που κάνουν, στρέφεται σε βάρος των ασφαλισμένων και της κοινωνίας. Θα πληρωθούν. Έχουν μείνει ποτέ απλήρωτοι; Μέχρι στιγμής, μέχρι και τις 31-12-2015 πληρώνονταν χωρίς έλεγχο. Τώρα η αντίδραση δεν είναι επί της ουσίας, έτσι το αντιλαμβανόμαστε. Είναι ως προς τον έλεγχο. Θα υπάρχουν και οι περικοπές όπου χρειάζεται να γίνουν, θα κάνουν και ένσταση, όπου διαφωνούν, με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ και όταν κριθεί η ένσταση θα παίρνουν τα χρήματά τους. Εγώ συμμερίζομαι την ανησυχία τους, την αγωνία τους και την ένταση όλων, γιατί υπάρχει αυτή η χρονικά καθυστέρηση. Όμως πάντα έτσι λειτουργεί το σύστημα όταν χρειάζεται πρώτα να γίνει έλεγχος».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θ’ αρχίσουν οι πληρωμές, όπου είναι βεβαιωμένα τα χρέη και όπου δεν υπάρχει ένσταση.

«Εγώ θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι γιατροί είναι να μας πουν, μέσω των οργάνων τους εάν θέλουν τον έλεγχο ή όχι. Αυτό είναι το ζητούμενο, γιατί εάν διαφωνούν με τη διαδικασία ελέγχου του ΕΟΠΥΥ μπαίνουμε σε άλλη συζήτηση. Εμείς όμως δεν κάνουμε πίσω. Σήμερα υπογράφτηκε η σχετική ΚΥΑ για να μπορούμε να πληρώσουμε. Μας λύνονται τα χέρια και με το πάτημα ενός κουμπιού, ότι έχει εκκαθαριστεί και δεν υπάρχει ένσταση, θα πληρωθεί. Άρα δεν υπάρχει στάση πληρωμών. Υπάρχει καθυστέρηση αλλά είναι δικαιολογημένη. Όταν αρχίσουν οι πληρωμές δεν θα έχει κανείς λόγο να διαμαρτύρεται», σχολίασε σχετικά ο Υποδιοικητής του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα επισήμανε ότι όσοι γιατροί αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην επίσχεση εργασίας θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά τον Οργανισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο διακοπής των συμβάσεων σε όσους αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

«Η σύμβαση που έχει υπογράψει ο κάθε γιατρός με τον ΕΟΠΥΥ λέει ότι η κάθε μεταβολή των όρων της σύμβασης πρέπει να γνωστοποιείται στον Οργανισμό. Εάν λοιπόν κάποιος γιατρός δεν δέχεται ασθενείς, για όποιον λόγο επικαλείται είναι δικαίωμά του, αλλά είναι δικαίωμα και του Οργανισμού να το μαθαίνει και να παίρνει μέτρα εφόσον κρίνει το Δ.Σ. ακόμα και διακοπή συμβάσεων. Είναι προειδοποίηση και προκύπτει από την σύμβαση… Όποιος είναι παραβατικός και κατ’ εξακολούθηση θα διακόπτεται η σύμβασή του. Μέχρι τώρα πληρώνονταν χωρίς έλεγχο και με καθυστέρηση, τώρα που η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι κάνουμε 100% ελέγχους γιατί τους οδηγεί στην επίσχεση;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργακόπουλος.

18 σχόλια:

  1. Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΦΟΒΕΡΕΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΨΕΜΑ...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τυπάκος αυτός, ο Γεωργακόπουλος,να πάει να διαβάσει το νόμο που λέει πως ο ΕΟΠΥΥ υποχρεούται να εκκαθαρίζει τα παραστατικά μέσα σε 50 ημέρες και να αφήσει τους τσαμπουκάδες εναντίον των Συναδέλφων του...Σήμερα θα έπρεπε να έχει εξοφλήσει και τον Απρίλιο, και όχι να μοιράζει ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ, για την εξόφληση του Ιανουαρίου!!!!..Έχει χαθεί η τσίπα από αυτή την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥ ΜΑΓΚΑ, ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΠΙ 6ΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΓΛΥΚΑ???...Ή ΩΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΡΩΣΕΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ, ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΘΕ 1Η ΚΑΙ 15 ΣΤΑ ΑΤΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΑΡΑ ΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ...ΟΥΣΤ ΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H επί εξαμήνου στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ έγινε "ολιγόμηνη καθυστέρηση" κατά τον Γεωργακόπουλο, που με περίσσεια θράσους καταγγέλει τους γιατρούς πως τάχα μου δεν θέλουν να πληρώνονται το 100% των παραστατικών τους (!!!!!!!!!). Τέτοια ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΑ πιστεύω πως μόνο σε Ολοκληρωτικά Καθεστώτα τύπου Στάλιν, Χίτλερ και Μαδούρο χρησιμοποιείται...Βασικά δείχνει καθαρά την ποιότητα σκέψης των ανθρώπων που βρίσκονται στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, αλλά ας προσέξουν γιατί έχουμε διαβάσει "την Φάρμα των Ζώων" και ξέρουμε τις μεθοδεύσεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕε κομματικό ανδρείκελο Γεωργακόπουλε, εσύ ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΗΚΕΣ χτες 1η του μήνα ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ή θα πληρωθείς τον Ιανουάριο προσεχώς???Ούτε να σε φτύσει κάποιος δεν αξίζεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΟΗΘΕΙΑ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ.ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΕΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πήρε σβάρνα τα κομματικά ραδιόφωνα ο "Αντιπρόεδρας" πανηγυρίζοντας πως θα πληρώσει-από την τσέπη του άραγε?- ένα μήνα του 2016 τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ...ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!...Δεν θα σταθώ στην αμετροέπεια και στην ψευδολογία του συγκεκριμένου κομματικού γενίτσαρου, αλλά στην έλλειψη στοιχειώδους ηθικής. Ένας σοβαρός και ευγενής εκπρόσωπος του ΕΟΠΥΥ θα έλεγε ένα "Ευχαριστώ" και ένα "Συγγνώμη" σε γιατρούς που επί ένα εξάμηνο εργάζονται απλήρωτοι έχοντας πίσω τους οικογένειες, δάνεια και υποχρεώσεις. Όλοι θα καταλαβαίναμε την δύσκολη θέση του ΕΟΠΥΥ μετά την απομάκρυνση και των τελευταίων διαθέσιμων (για να πληρωθούν βέβαια διάφοροι κοπριταραίοι τύπου καθαρίστριες και Καρανίκες), αλλά ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ο ιατρικός κλάδος,πάει πολύ... Θα του θυμίσω πως η εξουσία δεν διαρκεί για πάντα, και μετά την σύντομη -όπως διαγράφεται- παραμονή σε αυτή θα τον κυνηγάνε τα λόγια του και τα έργα του και τότε....ας ψάξει λαγούμι να χωθεί από τις Ερινύες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από ποιές Ερινύες??? Θα φάει βρωμόξυλο και ανοσκολοπισμό...και δεν κάνω πλάκα...

      Διαγραφή
  8. αντε ρε δημοσιοκηφηνα κομπλεξικε τα παιδια μας εσυ θα τα ταισης κοπριτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΣΟΥ, ΠΑΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτόν το κοπρίτη ,θα τον εγκαλέσει ο πρόεδρος του ΠΙΣ ή αρκείται στο να συναγελάζεται με τον Σπανό και το υπόλοιπο συνοθύλευμα του super market της υγείας,τη Βιοιατρική, εις υγείαν των συναδέλφων του εργαστηριακών που στενάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψάχνω στο PubMEd, ψάχνω και στο google να βρω αποδείξεις για το Κλινικό και Επιστημονικό έργο του κυρίου Γεωργακόπουλου-Επιμελητού Α'... Ξέρετε αυτουνού που κρίνει εάν θα πληρωθούν ή θα πεινάσουν άξιοι και πολύ κατιρτισμένοι Συνάδελφοι με επιστημονικές παρουσίες σε Διεθνή φόρα...Αυτουνού δηλαδή που επί δεκαημέρου επιδίδεται σε έναν Μαραθώνιο προσβολών, ύβρεων και απειλών κατά γιατρών που πάρα πολλοί από αυτούς έχουν Διδακτορικά, Μεταπτυχιακά, Δημοσιεύσεις, Μετεκπαιδεύσεις, αρίστου ήθους και Επιστημονικής επάρκειας...ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΠΟΤΑ...Παρά μόνο συνεντεύξεις σε "κομματικά ραδιόφωνα' τύπου 'στο κόκκινο', προεκλογικές κραυγές, αριστερίστικα φληναφήματα και λόγίδρια του ποδαριού...Και αυτός ο Γεωργακόπουλος εμπαίζει, φοβερίζει και προσβάλλει τον Επιστημονικό Ιατρικό Κόσμο, βασιζόμενος σε ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κομματικό Βιογραφικό που του έδωσε, όμως, ΔΥΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ θέσεις στο Δημόσιο του Επιμελητή Α και του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ..."Ήθος ανθρώπω δαίμων" Είχε απόλυτο δίκιο ο Ηράκλειττος πως το ήθος του ανθρώπου είναι απόρροια του δαίμονα δηλ. της συνείδησής που έχει μέσα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΔΑ: ΨΓ84ΟΞ7Μ-ΟΩΛ - ΤΗΝ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. ΔΑ1Ζ/Φ301/37/01-06-2016 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ MINI CATERING ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ (FOMS) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    Λήψη αρχείου Λήψη αρχείου Προβολή αρχείου
    Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 01/06/2016 14:36:15Είδος: ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αι στα τσακίδια Γεωργακόπουλε. Καλή η θεσούλα του Αντιπροέδρου και φοβάσαι μην σου χαλάσουν οι γιατροί την μαγιά και την χάσεις???..Ειλικρινά σου μιλάω, κρύψου μην σε πετύχω πουθενά στην Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αναίδεια , η υπεροψία και η αυθάδεια που εκφράζονται στα λόγια και στο πρόσωπο του Γεωργακόπουλου, αποτελούν και τον αδιάψευστο μάρτυρα για το τι πρέπει να προσμένουμε από αυτούς τους "Κυρίους": Την Απόλυτη Καταστροφή και Απόγνωση. Αυτή θα είναι η τύχη των γιατρών επί της ηγεσίας των Μπερσίμη και Γεωργακόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ Ο ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΞΑΝΑΦΩΝΑΞΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΒΑΦΤΙΣΕΙ" ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΧΑΡΕΙΤΕ ΗΘΟΣ ΑΝΔΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΜΠΕΡΣΙΜΗ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ---- ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ---- ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΡΕΛΛΗ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ----ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ----ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ----ΦΥΓΕΤΕ---ΦΥΓΕΤΕ----ΦΥΓΕΤΕ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ι.Σ

    Όσον αφορά το σχόλιο του ανωνύμου για τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αν θα τον εγκαλέσει ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ή όχι κι αν αρκείται στο να συναγελάζεται με τον Σπανό και τα σούπερ μάρκετ υγείας ή όχι, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. απαντά ότι αρμόδιος να εγκαλέσει ή όχι τον Αντιπρόεδρο είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, του οποίου ο Αντιπρόεδρος είναι μέλος.

    Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ εκπροσωπεί όλους τους υγειονομικούς, ακόμα και τους φαρμακοποιούς και τους οδοντιάτρους και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας στις οποίες εργάζονται πάρα πολλοί ιατροί. Είναι δεδομένη η θετική άποψη του Προέδρου του Π.Ι.Σ για τον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, για τον μικρό εργαστηριακό έκανε εκείνο που χρειαζόταν όταν έπρεπε επιβάλλοντας ατομικό πλαφόν ανά πάροχο χωρίς να υπολογίσει τις αντιδράσεις των μεγάλων σούπερ μάρκετ της υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή