Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο ΙΣΑ λαμβάνει μέριμνα: 1) για την καθυστέρηση του επανυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί των πραγματικών εισοδημάτων, έτους 2016 και 2)αναφορικά με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των ιατρών- μελών του που έχουν πάνω από 40 έτη προϋπηρεσίας


Ο ΙΣΑ καταδικάζει το γεγονός ότι δεν έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί ο ορθός υπολογισμός του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το τελευταίο εκκαθαρισθέν έτος (εισοδήματα 2016). Για πολλούς συναδέλφους το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα προκύψει θα είναι χαμηλότερο, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, που δείχνουν κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Περαιτέρω ο ΙΣΑ στα πλαίσια προστασίας των μελών του και ενόψει της παρέλευσης δώδεκα και πλέον μηνών από την δημοσίευση της διάταξης του Ν. 4387/2017, που προβλέπει τη μειωμένη καταβολή κατά 50% της ασφαλιστικής εισφοράς για τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης και άνω, και οι οποίοι αν και έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση καταβολής του ½ του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών, παραταύτα ο ΕΦΚΑ εξακολουθεί να παρακρατεί το διπλάσιο των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ΙΣΑ στο πλαίσιο αυτό, καταρχάς καλεί τους ιατρούς – μέλη του, που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες, να το δηλώσουν στη Νομική του Υπηρεσία, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες, με σκοπό να κατατεθούν αγωγές, οι οποίες -οφείλουμε να επισημάνουμε- θα είναι ατομικές και για την κατάθεσή τους απαιτείται η καταβολή της κατά νόμο προβλεπόμενης προείσπραξης του ΔΣΑ.

Οι ώρες υποδοχής της Νομικής υπηρεσίας θα είναι καθημερινά μετά τις 11:00 έως 15:00 (αρμόδιες Νομικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κονιδάρη και Φραγκάκη – τηλ: 210-3839770- εσωτερ. 117- 183, email:, ).

Ο ΙΣΑ θα σταθεί αρωγός για την εκδίκαση των εν λόγω αγωγών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3 σχόλια:

  1. Γιατί θα πρέπει να κάνουμε αγωγές , να πληρώνουμε δικηγόρους αντί απλά να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος.Και εν πάση περιπτώσει γιατί ο ΙΣΑ δεν παίρνει τη πρωτοβουλία να υποδείξει στους ενδιαφερόμενους γιατρούς να καταθέτουν το μισό των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο Παρακαταθηκών? Η ακόμη να μην πληρώνουν τις εισφορές του 18 μέχρι να γίνει η εκκαθάριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβετε το απαντες οτι ο ρολος του ΙΣΑ ειναι διακοσμητικος ,το κυρος του μηδαμινο και η επιρροη του ανυπαρκτη.Χορτασαμε παρακαλια και επικυψεις .Απαιτειται πραγματικος συλλογος που θα τον υπολογιζουν ολοι και θα ασχοληθει μονο με τα συμφεροντα των γιατρων .Αν δεν συμβει αυτο καλυτερα να μην υπαρχει καθολου συλλογος ,δεν θα χασουμε και τιποτα τελικα .Ν αγγελοπουλος

      Διαγραφή
  2. Διοτι το κρατος που πρεπει ο πολιτης να πορευεται για τις διαφορες του με το δημόσιο με αγωγές και προσφυγές στα δικαστήρια, μόνο και μόνο για την εφαρμογή των νόμων καιτου αυτονόητου δεν ειναι κρατος, καπως αλλιώς θα επρεπε να ονομάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή