Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τέλος στο ελεγκτικό έργο για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ από γιατρούς του ΕΣΥ θέτουν η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ - Αφορμή οι διώξεις από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ


Πλήρη κάλυψη στους γιατρούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας παρέχουν από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και η Ε.Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκειμένου να αρνούνται εφεξής την ανάληψη έργου ελεγκτού γιατρού για λογαριασμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, όπου υπηρετούν, μετά από την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε δύο ελεγκτές γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νικαίας από τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, την ΥΠΕΔΥΦΚΑ!

Αυτό τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση το πρωί της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου στο ygeia360.gr ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος δηλώνει επίσης τα εξής:

"Πέραν όλων των άλλων σχετικών, εδώ υπάρχει και μία προπαγανδιστική υποκρισία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, να κυνηγάμε, δηλαδή, το μικρό και το ασήμαντο και να αγνοούμε συστηματικά τη μεγάλη διαφθορά. Έχω υποβάλλει πολλάκις αναφορές για τα 'προβλήματα' τα οποία εμφανίζει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, 'προβλήματα' τα οποία ευνοούν συστηματικά και προκλητικά μεγάλες αλυσίδες ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται...". 

Ο Πάνος Παπανικολάου κατηγορεί επίσης τις διαχρονικές πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, "οι οποίες, εδώ και πέντε χρόνια, κωλυσιεργούν περιέργως και δεν προχωρούν στην συγκρότηση σώματος ελεγκτών γιατρών από τις ίδιες τις τάξεις του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται γιατροί του ΕΣΥ να αναλαμβάνουν τέτοιες ελεγκτικές αρμοδιότητες... Τώρα έχουμε και διώξεις εναντίον των συναδέλφων! Μάλιστα, υπάρχει απόφαση του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νικαίας, με την οποία απαλλάσσει τους ελεγκτές γιατρούς του ΕΣΥ στο νοσοκομείο μας από το ελεγκτικό έργο για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, απόφαση για την οποία ο διοικητής του ιδρύματος δέχεται άνωθεν ασφυκτικές πιέσεις, προκειμένου να την ανακαλέσει...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου