Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινιστική εγκύκλιος για τις συμβάσεις με τους οικογενειακούς γιατρούς



Διευκρινιστική εγκύκλιο για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με οικογενειακούς γιατρούς εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σωτήρης Μπερσίμης.

Σημειώνεται ότι αίτηση για τη σύναψη σύμβασης θα πρέπει να καταθέσουν και οι ιατροί που σήμερα είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό εφόσον επιθυμούν την ένταξή τους στο νέο σύστημα και κατέχουν την ειδικότητα Γενικής Ιατρική ή Παθολογίας ή Παιδιατρικής. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης με Οικογενειακούς Ιατρούς, απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). Πρόκειται για ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών, με χρονική διάρκεια ενός (1) έτους και δυνατότητα ετήσιας παράτασης / ανανέωσης της σύμβασης έως δύο (2) φορές.

Οι ειδικότητες των ιατρών που θα συμβληθούν με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως Οικογενειακοί Ιατροί είναι Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής και ο αριθμός των συμβάσεων προκύπτει από τις ανάγκες του πληθυσμού, στο πλαίσιο του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.). Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αφορά σε 2.152 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας, καθώς και 677 θέσεις Παιδιατρικής, με σκοπό την καθολική κάλυψη του Οργανισμού, σε συνέργεια με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Η αποζημίωση ενός οικογενειακού ιατρού υπολογίζεται με βάση τον εγγεγραμμένο σε αυτόν πληθυσμό ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ. Ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης (εγγεγραμμένος) για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, είναι δύο χιλιάδες διακόσιοι πενήντα (2.250) εγγεγραμμένοι ενήλικες. Για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας παιδιατρικής, είναι χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά.

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί για τη σύναψη σύμβασης καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα, να υποβάλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://familydoctors.eopyy.gov.gr, όπου και καλούνται να ακολουθήσουν τις αναλυτικές οδηγίες καταχώρησης αίτησης. Στη συνέχεια, με ηλεκτρονικό μήνυμα θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00.

Σημειώνεται ότι αίτηση για τη σύναψη σύμβασης θα πρέπει να καταθέσουν και οι ιατροί που σήμερα είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό εφόσον επιθυμούν την ένταξή τους στο νέο σύστημα και κατέχουν την ειδικότητα Γενικής Ιατρική ή Παθολογίας ή Παιδιατρικής. Για λοιπές ειδικότητες, θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης με νέους Ιατρούς».

9 σχόλια:

  1. Οι αριθμοι προκυπτουν απο τους.....υπολογισμους του.....ζωολογικου κηπου του χρΕΟΠΥΥ! Οταν ξεκουραζονται απο την μυγοσκοτωστρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αφαιρεθουν, φορος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και ΕΦΚΑ από τα 1600 ευρώ μικτα (για το μέγιστο των εγγεγραμμένων ασθενών = 2250) απομένουν 600 ευρώ καθαρά για εργασία όλο τον μήνα, επί 4 πεντάωρα και ένα τετράωρο. Με συνεχή ραντεβού που θα τα κλεινει ηλεκτρονικά ο ΕΟΠΥΥ κεντρικά όπως το παλιό ΤΕΒΕ και θα μας κοινοποιεί τη λιστα για το ποιους θα δούμε. Δηλ. θα μας διατάζει και πότε θα αναπνεύσουμε. Για 600 ευρώ καθαρά...........
    Αυτή δεν είναι πρόταση. Ούτε καν δίλημμα δεν είναι. Τα 600 ευρώ μπορούν να βγούν με ελάχιστους ασθενείς πολύ πιο αξιοπρπεώς και επωφελώς και για τους ίδιους τους ασθενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΚ η αμοιβή μπορεί να μην είναι ικανοποιητική, αλλά αυτό που προέχει είναι το συμφέρον του ασθενούς.Η σημερινή κατάσταση όπου ο κάθε χρονίως πάσχων κάνει του κεφαλιού του, ο κάθε γιατρός προσθέτει και από ένα φάρμακο που συνήθως ο ασθενής το παίρνει ισοβίως,το ιστορικό είναι άγνωστο και οι ασθενείς παραγγέλλουν τις εξετάσεις σα να είναι στη λαική, πρέπει να εκλείψει.Κάποτε πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και να υπάρχει στην πράξη οικογενειακός γιατρός.
    Όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι από τους βολεμένους από το υπάρχον μπάχαλο "συναδέρφους".Στις τομές που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ (ποιος να το περίμενε!) οι Σύλλογοι έπρεπε να είναι συνεργάτες και συμπαραστάτες με ουσιαστικές προτάσεις και βελτιώσεις.Γιατί δεν νοείται σύγχρονο κράτος χωρίς οικογενειακό γιατρό και χωρίς δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη για τους αδυνάτους (βλέπε ΤΟΜΥ).
    Σίγουρα στην αρχή θα υπάρξουν προβλήματα, το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν το σύστημα καθιερωθεί θα είναι προς το συμφέρον των ασθενών.Το ότι κάποιοι θα χάσουν τα οικονομικά οφέλη από τη σημερινή χαοτική κατάσταση το θεωρώ δεδομένο.Και αυτοί είναι που καλούν σε εξέγερση και αντίδραση γιατί θα χάσουν το μέλι.Η εποχή με τα χαρτάκια, τις 200δες, τις πολυάριθμες παρακλινικές εξετάσεις, τις υπερσυνταγογραφήσεις έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:34 Η' πίνεις κάτι καλό η' είσαι αμοιβάδα που πληκτρολογεί . Είσαι με άλλα λόγια ο ιδανικός γιατρός για αυτό το "καινοτόμο" σύστημα! Εύγε!

      Διαγραφή
    2. 1) το οτι ακομη και οι τροφιμοι του ΥΠΥΓ οπως εσυ αναγνωριζουν οτι η αμοιβη ειναι χαμηλη τα λεει ολα!
      2) ευτυχως που οι ΣΥΡΙΖΟτρολιαδες ανακαλυψατε το καλο του.....ασθενους (ενω καθε χρονο μειωνετε τον προυπολογισμο της Υγειας!)! Ολοι οι αλλοι Αγγλοι,Γαλλοι,Πορτογαλλοι ακομη και η φτωχη Σλοβακια καλοπληρωνουν τους γιατρους γιατι προφανως κατα τον καμενο εγκεφαλο σου......μισουν τον ασφαλισμενο!!!
      3) απορω μετα το φιασκο των γυφΤΟΜΥ οπου ουτε τις μισες θεσεις δεν καλυψατε και αυτες με.....αγραμματους ρωσοποντιους,δεν βαλατε μυαλο!
      4) η ηλεκτρονικη διακυβερνηση στην Υγεια ειναι απαιτηση της Τροικας που αρχισε να υλοποιει η αχρηστη(οσο και......εσεις ΝΔ!) και μαλιστα πληρωνοντας πολυ καλυτερα τους γιατρους!
      5) πες μας μια χωρα της πολιτισμενης Δυσης με κτηνιατρικες γυφΤΟΜΥ......βλακομουτρο για να την μαθουμε και .....εμεις!
      6) οπως η .....πατριδα σας η Σ.Ενωση εμαθε με το τιμημα της καταρρευσης της,ετσι θα καταλαβετε και εσεις οτι οσο θα προσποιειστε οτι πληρωνετε και εμεις θα προσποιουμαστε οτι.....δουλευουμε!
      7) το μονο που περασε οριστικα διορισμενε με μεσο τεμπελαρα ΔΥ ειναι το.....τζαμπα!
      Αντε τωρα να ζητησεις κανα .....
      κοκκαλακι απο τον Μπαταχτσιμη και πανηγυριστε που ......2 χρονια στησατε 10 γυφΤΟΜΥ!!!

      Διαγραφή
  4. Και εσυ τώρα πιστεύεις πως δουλεύοντας ένας ιατρός για 600 ευρώ καθαρά,βλέποντας τον μήνα 350 άτομα θα κάνει σωστή κ αξιοπρεπή δουλειά! Θα εξετάζει τον ασθενή , θα κρατάει ιστορικό,θα διατηρεί αρχείο ασθενών, δεν θα υπέρ συνταγογραφεί και θα ξέρει από τι πάσχει ο κάθε ασθενής του με το που θα τον βλέπει στην πόρτα! Μάλλον εχεις πρόβλημα εγκεφαλικό και καλυτερα να πας να το ψάξεις στον οικογενειακό σου γιατρό!!!!!!οταν τον επιστήμονα που έχει φτύσει αίμα να πάρει το πτυχίο του, την ώρα που εσυ ξυνοσουν και αφισοκολουσες,δεν τον σέβεσαι και μισθολογικά τον κατατασσεις σε εκείνον του ανειδίκευτου εργάτη,όταν την εργασία που καλείται να προσφέρει(δηλαδή την διατήρηση της υγείας )την υποβαθμίζει ο κάθε άσχετος σαν εσένα, όχι μόνο σωστή δουλειά δεν θα γινει(όπως ονειρεύεσαι) αλλα ακριβώς το αντίθετο! Απορώ από ποιον πλανήτη κατεβήκατε! Έλεος με τις ηλιθιότητες πια!κανενα σχέδιο για την πρωτοβάθμια, καμία μελέτη , όλο προχειρότητα! Προφανώς κανένας δεν νοιάζεται για τους ασθενείς από το υπουργείο παρά μόνο για τους ψήφους!μαζευτειτε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αμοιβη 1 ευρω ανα ασφαλισμενο το μηνα δεν τη λες απλα ικανοποιητικη .Ειναι εξευτελιστικη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και κοινωνικη πολιτικη με το δικο μου κοπο, τις δικες μου πλατες δεν αντεχω αλλο.Αρκετα συνεισφερω ως αληλεγγυος πολιτης με την εισφορα αλληλεγγυης , τις υπερογκες χρεωσεις στις υπηρεσιες κοινης ωφελειας της ΔΕΗ , τα επιδοματα που δοθηκαν στους οικονομικα αδυνατους απο τπ πρωτογενες πλεονασμα που επετευχθη με τους φορους που πληρωσα εγω και οι ''βολεμενοι , μπαχαλακηδες συναγελφοι''.Για να γινουν ''ουσιαστικες βελτιωσεις και τομες''(ας γελασω) χρειαζεται χρημα , αλλα τα χρηματα οι κυβερνωντες τα διαθετουν στα επιδοματα -ελεημοσυνες για να εξασφαλισουν ψηφους.Και οπως εγραψε και καποιος ''με πορδες αυγα δεν βαφεις''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την αμοιβη 1 ευρω τον μηνα ανα ασφαλισμενο δεν την λες απλα μη ικανοποιητικη. Ειναι τουλαχιστον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ. Τομες , μεταρυθμισεις και κοινωνικη πολιτικη δεν μπορουν να γινουν υποτιμωντας τους γιατρους ως επιστημονες και οδηγωντας τους σε επαγγελματικη και οικονομικη καταρευση.Ως αλληλεγγυος πολιτης εχω συνεισφερει πολλα , παρα πολλα πληρωνοντας την εισφορα-χαρατσι αλληλεγγυης, τις υπερογκες χρεωσεις κοινης ωφελειας της ΔΕΗ ,και τα επιδοματα που χορηγηθηκαν στους οικονομικα αδυνατους απο το πρωτογενες πλεονασμα που επετευχθει απο τους φορους που πλρωσα εγω και οι΄΄μπαχαλακηδες βολεμενοι ''συναδελφοι μου, συναδελφε (αν εισαι συναδελφος ....και οχι φερεφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ,ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ) .Οι ουσιαστικες μεταρυθμισεις και τομες χρειαζονται χρημα αλλα οι κυβερνωντες τα μοιρασαν σε επιδοματα ελεημοσυνης για να εξασφαλισουν ψηφους .Και οπως εγραψε καποιος εδω στο MEDISPIN ''με πορδες ουτε αυγα δεν βαφεις'' συναδελφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι σημερινοι συμβεβλημενοι παθολογοι αν δεν καταθεσουν αιτηση πανε σπιτι τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή