Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Οδηγίες για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς – μέλη μας, έως ότου ο Υπουργός Υγείας απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που του έθεσε ο ΙΣΑ


Δημοσιεύθηκε 16 Απριλίου 2018

Ο ΙΣΑ σε κάθε περίπτωση ζητά την άμεση απόσυρση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την παραπομπή των ασθενών

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως έγινε γνωστό στις 13.4.2018, ο Υπουργός Υγείας εντελώς αιφνιδιαστικά, εξέδωσε την υπ' αριθμόν πρωτ. Γ1α/Γ.Π.οικ.29106/13.4.2018 απόφασή του, δυνάμει της οποίας καθορίζεται το σύστημα παραπομπών από οικογενειακό γιατρό για επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων και τους συμβεβλημένους ειδικούς ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε συνέχεια της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 27442/16.4.2018 επιστολής μας προς τον Υπουργό Υγείας, στην οποία θέτουμε άμεσα και καίρια ερωτήματα ως προς την εφαρμογή της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, και έως την απάντησή του, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας αναφορικά με την εφαρμογή των οριζόμενων στην Υπουργική Απόφαση ότι θα πρέπει σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, όσα επιτάσσει το ιατρικό καθήκον, αλλά και ορίζει η ίδια η απόφαση, οφείλετε να εξετάσετε κάθε περιστατικό, το οποίο κατά την επιστημονική σας κρίση και άποψη, είναι επείγουσας φύσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

5 σχόλια:

  1. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΟΔΗΓΙΕΣ???

    ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΙΣΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ.
    ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάντια των συναδέλφων , που , με κάλυψη την ανωνυμία, βρίζουν τον ΙΣΑ και τον ΠΙΣ, αντί να συνταχθούν και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την νέα υποβάθμιση της α΄θμιας υγείας. Είμαστε άξιοι της τύχης μας! ΣΣ: κ. Μαστοράκου , θα πρότεινα κάθε ανώνυμο σχόλιο να ΜΗΝ δημοσιεύεται! όποιος θέλει να καταθέσει την άποψή του να το κάνει ΕΠΩΝΥΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λέει ο Πατούλης. Θα εξετάζετε τον άρρωστο με το επείγον πρόβλημα.Ως γιατροί και ως άνθρωποι. Αν θα πληρωθείτε άγνωστο. Για τα άλλα περιστατικά περιμένει απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε σε μία ελεύθερη χώρα και η ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένη. Αγαπητέ συνάδελφε, αυτό που ζητάς είναι να απαγορεύεται η έκφραση αγανάκτησης. Είμαστε εξοργισμένοι με το παρόν σύστημα αλλά και με την έλλειψη πυγμής των θεσμικών φορεών. Ας μην πριμοδοτούμε τη φίμωση του αγνώστου στρατιώτη ιατρού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σιωπή μας και η φίμωσή μας ευνοεί τον πολιτικό σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή