Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Έρχεται αναλυτικά το πρόγραμμα εκπαίδευσης για κάθε ειδικότητα ιατρικής! Πως θα γίνονται οι εξετάσεις

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκπαίδευσης για κάθε ειδικότητα αλλά και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί άμεσα.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί σε ΦΕΚ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εκπαίδευσης για κάθε ειδικότητα, προκειμένου οι ειδικευόμενοι να μαθαίνουν το ίδιο ακριβώς αντικείμενο σε όλη τη χώρα.

Ήδη το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας έχει ετοιμάσει με την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που θα εκπαιδεύονται οι νέοι γιατροί.


Με τις αλλαγές που θα εφαρμοσθούν θα υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όλες τις κλινικές της χώρας. Αξιοσημείωτο είναι πως σε 10 ειδικότητες έχει αλλάξει και ο χρόνος εκπαίδευσης των γιατρών και έχει αυξηθεί κατά ένα χρόνο.

Πάντως σήμερα κάθε νοσοκομείο που παρέχει ειδικότητα εφάρμοζε το δικό του σύστημα και τα δικά του μαθήματα, με συνέπεια να δημιουργούνται ειδικευόμενοιγιατροί πολλών ταχυτήτων και διαφορετικών γνώσεων.

Γι αυτό και με το νέο σύστημα στις ειδικότητες θα εφαρμοσθούν και πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα γίνονται μόνο σε δύο πόλεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα οι ειδικευόμενοι που δίνουν τις τελικές του εξετάσεις διαγωνίζονται σε επτά διαφορετικές πόλεις της χώρας.

2 σχόλια:

 1. καλο το προγραμμα εκπαιδευσης,καλος ο τροπος εξετασεων ΑΛΛΑ το προβλημα ειναι
  ΠΩΣ ,ΠΟΣΟΙ και ΠΟΙΟΙ γιατροι μπορουν να κανουν ειδικοτητα.
  Η επιλογη πρεπει να γινεται στο 6 ετος με εξετασεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιά τους φοιτητές της Ελλάδας προτείνεις να γίνεται η επιλογή στο 6 έτος. Τι θα γίνει όμως με τους εισαγόμενους Ελληνες γιατρούς από τα ξένα πανεπιστήμια;Αυτοί κι'αν θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις.

   Διαγραφή