Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η Ομοσπονδία του ΕΚΑΒ ξεκινά επ' αόριστον αποχή από τα τακτικά περιστατικά



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ απέστειλε εξώδικο στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, όπως και στη διοίκηση του Κέντρου.

Onmed.gr

Η Ομοσπονδία, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει ότι «πληρώματα ασθενοφόρων εξακολουθούν να τοποθετούνται σε διοικητικές θέσεις με αλλότρια καθήκοντα και με αποτέλεσμα να το ΕΚΑΒ και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν μάλιστα ότι κάποιοι διασώστες παίρνουν εντολές να εξυπηρετούν ανάγκεςάλλων φορέων και όχι του ΕΚΑΒ. «Ανάμεσα στους άλλους φορείς είναι ακόμη και ιδιωτικές κλινικές», αναφέρεται στο εξώδικο. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ-ΕΚΑΒ) έχει καλέσει σε διάλογο τον πρόεδρο του Κέντρου, Παναγιώτη Τζανετή και εμφανίζεται αποφασισμένη να κηρύξει επ' αόριστον αποχή από τις λεγόμενες δευτερογενείς διακομιδές (τακτικά περιστατικά που αφορούν εξιτήρια, επανεξετάσεις κλπ) από τη ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά αλλά και αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς και ασθενείς με αναπηρίες. 

Ως προσωπικό ασφαλείας ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου