Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ξεκινά πιλοτικά το σύστημα παραπομπών στις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Δήμητρα Ευθυμιάδου 29 Μαρτίου 2019

Υπουργική απόφαση η οποία θα ενεργοποιεί το σύστημα των παραπομπών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να εκδώσει απόφαση η οποία θα προβλέπει το ωράριο στο οποίο θα µπορούν να γίνονται προγραμματισμένα ραντεβού σε οικογενειακούς γιατρούς στις δηµόσιες Μονάδες της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας, όπως οι ΤΟΜΥ, τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

Συγκεκριμένα θα περιγράφει ένα ωράριο στο οποίο οι πολίτες θα µπορούν να πηγαίνουν στον οικογενειακό ιατρό για να λάβουν παραπεμπτικό ώστε να επισκεφθούν δωρεάν ειδικό γιατρό (καρδιολόγο, ΩΡΛ, ορθοπεδικό κ.λπ.).

Με βάση τις πληροφορίες, ανάλογα µε την επάρκεια των οικογενειακών γιατρών ανά Μονάδα Υγείας, θα δεσμεύεται και ένα µέρος των ραντεβού µέσω των οποίων θα εφαρµόζεται το σύστηµα των παραποµπών.

Σύµφωνα µε τον αναπληρωτή Γενικό Γραµµατέα Σταµάτη Βαρδαρό, το νέο σύστηµα των παραποµπών, γνωστό και ως gatekeeping, θα εφαρµοστεί σταδιακά και σε µικρή κλίµακα σε πρώτη φάση, ώστε τους επόµενους µήνες να επεκταθεί και σε άλλες Μονάδες Υγείας.


Οι ασθενείς πάντως που θα θέλουν να πηγαίνουν χωρίς καθυστέρηση σε ειδικό γιατρό ή να νοσηλευθούν σε νοσοκοµείο, θα µπορούν να κλείνουν ραντεβού στο ειδικό ωράριο, προκειµένου να λαµβάνουν από τον οικογενειακό τους γιατρό το παραπεµπτικό, υπολογίζουν στο υπουργείο Υγείας.
Προσλήψεις και στις ΤΟΜΥ

Βέβαια για να αναπτυχθεί πλήρως το σύστημα των ΤΟΜΥ απαιτούνται γιατροί οι οποίοι προς ώρας δεν υπάρχουν. Γι αυτό και επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr. Δείτε ΕΔΩ τι θα γίνει με την προκήρυξη: «Έρχεται η νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ τον επόμενο μήνα! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας»

Άγνωστο παραμένει ωστόσο εάν και σε αυτήν την προκήρυξη θα εξασφαλισθεί ο απαιτούμενος αριθμός των γιατρών καθώς το ιατρικό προσωπικό της χώρας εκτιμά ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι με ημερομηνία λήξης.

Το υπουργείο Υγείας πάντως διαβεβαιώνει ότι από τις 455 μόνιμες θέσεις των γιατρών που θα προκηρυχθούν, πολλές από αυτές θα είναι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

12 σχόλια:

  1. σε λιγο τελειωνουν ολα οποτε οτι και να λενε παραμυθια λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή












































  2. Η εφαρμογή του gatekeeping ενισχύει το ρόλο του ΟΙ και θα λειτουργήσει προς όφελός του! Αυτός είναι ο λόγος, που ακούγεται ότι σε αυτή την προκήρυξη η ζήτηση θα υπερβεί την προσφορά και η δυνατότητες επιλογής γιατρών θα είναι τεράστιες! Υπάρχει κίνδυνος οι νέοι γιατροί αυτή τη φορά να μείνουν απέξω και έτσι να αυξηθεί το brain drain! Ίσως πρέπει να θεσπιστούν ειδικά κριτήρια για την πρόσληψη των νέων γιατρών διότι φαίνεται ότι οι ΤΟΜΥ ήρθαν για να μείνουν εφόσον έχουν την υποστήριξη και της ΝΔ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΟΥ,ΟΤΑΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΣ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΡΕΤΙΝΟΙ;
      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΝΗΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ.

      Διαγραφή
  3. Πλήρες μπαχαλο από τα συριζωα που απλά δεν μπορούν να παραδεχτούν την εξευτελιστικη αποτυχια τους! Εξηγείται σε όλους τους ασθενείς ότι τζαμπα ταλαιπωρούνται στις γυφΤΟΜΓ που σύντομα θα κλείσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και ποιος ηλίθιος θα πηγαίνει στον ΓΙ αφού μπορεί να πάει στον Ειδικο απευθειας; Ω ρε κάτι Καμμένοι εγκέφαλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΝΤΕ ΙΔ. ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ.ΟΛΑ ΤΑΛΛΑ......ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΕΟΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ.ΜΠΕΙΤΕ.ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΟΥΠΩΣΕΙΣ.ΑΑΑ ΚΑΙΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΩΝ.Ε Κ ΑΝΝΑ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ότι και να λέτε συριζορουφιανακο 4.33 οι γυφΤΟΜΥ σας άδειες θα μείνουν! Τετέλεσται......

      Διαγραφή
    2. χαχα ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ.ΑΠΛΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΟΣ ΛΑΜΟΓΙΟ.ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ,ΕΤΣΙ Κ ΑΝΝΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ

      Διαγραφή
    3. Γυφτοσυριζαιε 12.05 που δηλώνες και.....διευθυντής κλινικής και έλεγες τους γιατρούς να πάνε γυφΤΟΜΥ (φυσικά σε έγραψαν!) έχεις τόση σχέση με την Ιατρική όση και ο ..... Τάκης! Άντε στην λαϊκή να βρεις κάνα λαχανακι αναλφάβητο φτωχαδακι!

      Διαγραφή
  7. Ο 12.55 και 4.33 είναι γιατροι;θεέ μου που ζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανένα σύστημα δεν ενεργοποιείται με υπουργικές αποφάσεις απλά! Απαιτείται προσωπικό και εξοπλισμός ! Άρα , οι συριζοστοκοι συνεχίζουν το γνωστό μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα εν όψει μάλιστα της επερχόμενης εκλογικής συντριβής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή