Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Πρωτοβάθμια στα όρια της


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΦΥ

Virus

Την άμεση ενίσχυση το Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προειδοποιώντας πως οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους.

Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο φαίνεται πως αντιμετωπίζουν δομές πρωτοβάθμιας αποτέλεσμα των σοβαρών ελλείψεων, κυρίως σε προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανεπιτυχούς λειτουργίας της νέας ΠΦΥ συνιστά το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αν το ΚΥ δεν ενισχυθεί με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό οι εφημερίες δεν θα βγαίνουν και η 24ωρη λειτουργία του δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΥ Καπανδριτίου μετέφεραν στον ΙΣΑ οι εργαζόμενοι σε αυτό, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν πως έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, για να υποστηρίξουν την υποστελεχωμένη δομή.

Σημειώνεται ότι οι υπάρχοντες γιατροί του Κέντρου Υγείας και του Τοπικού Ιατρείου Ωρωπού ήδη εξαντλούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, με αποτέλεσμα το ΚΥ Καπανδριτίου να λειτουργεί με δυσκολία τα πρωινά και το Τοπικό Ιατρείο Ωρωπού τα απογεύματα. Δύσκολα εξυπηρετούνται και τα ιατρεία του Αυλώνα και των Αφιδνών.

«Δυστυχώς βλέπουμε καθημερνά, την κατάρρευση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν πλέον οριακά λόγω της υποστελέχωσης και τη υποχρηματοδότησης. Είναι σαφές ότι το πείραμα της υποτιθεμένης μεταρρύθμισης της ΠΦΥ, απέτυχε παταγωδώς και ο πολίτης δεν έχει πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που έχει ανάγκη και μάλιστα αυτή την κρίσιμη περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη, η επιδημία της γρίπης», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

1 σχόλιο:

  1. Μα σοβαρολογούμε συνάδελφοι?? Περιμένουμε απο μία κυβάρνηση με ταξικό μίσος απέναντι σε σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο να φτιάξει σύστημα υγείας???? Συμβουλεύω τους Αριστερούς ν'αρχίσουν να μορφώνονται, ο συνδυασμός αγραμματοσύνης και φτωχολογιάς εινια η μεγαλύτερη κατάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή