Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Εθελοντής διασώστης στη Χαλκιδική μετέτρεψε το μηχανάκι του σε «ασθενοφόρο»

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Με απινιδωτή, φιάλη οξυγόνου, φάρο και τσάντα πρώτων βοηθειών εξόπλισε το μηχανάκι του εθελοντής διασώστης στη Χαλκιδική.

Αποτελεσματικότερη και ταχύτερη ανταπόκριση σε περιστατικά επείγουσας ανάγκης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής επιδιώκει να έχει ο εθελοντής διασώστης Θεμελής Ιερισσιώτης, ο οποίος διαμόρφωσε το μηχανάκι του σαν ένα μίνι-ασθενοφόρο. Ειδικά τα καλοκαίρια οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται ανάλογα με την αύξηση των τουριστών και συχνά οι διασώστες του ΕΚΑΒ επιδίδονται έναν «αγώνα δρόμου» για να ανταποκριθούν.


Στην Κασσάνδρα της Χαλκδικής, πρώτος στο σημείο συχνά φθάνει ο κ. Ιερισσιώτης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του KIDS SAVE LIVES. Στόχος του είναι να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ώστου να καταφθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δέκα άνθρωποι κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή από τον κ. Ιερισσιώτη πριν φθάσει το ΕΚΑΒ. Μέχρι τώρα όχημα του ήταν το ΙΧ του, εφεξής θα χρησιμοποιεί και το μηχανάκι του, το οποίο εξόπλισε με απινιδωτή, φιάλη οξυγόνου, φάρο και τσάντα πρώτων βοηθειών, με δικά του έξοδα…

Ο Θεμελής Ιερισσιώτης πήρε την ιδέα από ένα επιτυχημένο επιδοτούμενο πρόγραμμα για μηχανάκια σε διασώστες στο Ισραήλ. «Χρήματα εδώ βέβαια για να επιδοτηθεί κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν και έτσι αποφάσισα να αγοράσω μόνος μου μια μηχανή και να κάνω αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια με το ΙΧ μου», αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Ιερισσιώτης.

«Πρέπει να τονίσουμε ότι η βοήθεια που προσφέρω είναι επικουρική. Την κύρια διάσωση την κάνει το ΕΚΑΒ και για αυτό το πρώτο πράγμα που λέω όταν με καλούν είναι να ειδοποιήσουν άμεσα το ΕΚΑΒ»,ξεκαθαρίζει. Όπως αναφέρει το site, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εθελοντές διασώστες αντιμετώπισαν 160 περιστατικά το περασμένο καλοκαίρι, εκ των οποίων τα 50 περίπου ήταν σοβαρά και αφορούσαν πνιγμούς λουόμενων, ανακοπές καρδιάς αλλά και τροχαία ατυχήματα.

Πηγή: Voria. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου