Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ένωση Ιατρών Γ.Ν. Αμαλιάδας: Τι απαντούν στην ανακοίνωση των συναδέλφων τους από το ΓΝ Πύργου

Στην επιστολή της Ένωσης Ιατρών του ΓΝ Πύργου σχετικά με τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, τοποθετήθηκαν με δική τους επιστολή οι γιατροί του Γ.Ν. Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:
Ilialive.gr

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γ.Ν.Πύργου σχετικά με την «συνειδητή αδιαφορία» όπως αναφέρεται, της διοίκησης του νοσοκομείου στην παροχή των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του νομού. Πληροφορηθήκαμε επίσης λεπτομερώς για την επισφαλή εκτός των άλλων, λειτουργία της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου. Φαίνεται λοιπόν πως η σχεδόν πλήρης μετακίνηση των παθολόγων ιατρών της Ν.Μ. Αμαλιάδας σε αυτήν του Πύργου κατέδειξε την αδυναμία της Ν.Μ. του Πύργου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες υγείας του νομού.

Σε ότι αφορά την σιωπηλή αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Αμαλιάδας που αναφέρεται, εμείς γνωρίζουμε τις επανειλημμένες και σε όλους τους τόνους διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας και των βουλευτών του νομού, παρουσία όλων των φορέων της πόλης ότι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας , με το σύνολο των κλινικών του, όχι μόνο δεν πρόκειται να αναστείλει τις λειτουργίες του αλλά αντιθέτως θα αναβαθμιστεί.

Για τις εικόνες ντροπής που περιγράφονται στην ανακοίνωση , στον τρόπο και τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας στους Ηλείους πολίτες στη Ν.Μ. Πύργου , λυπούμαστε πραγματικά. Το ίδιο λυπούμαστε και για τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας των συναδέλφων και τον αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς της διοίκησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Δυστυχώς αυτές είναι οι συνέπειες μίας κοντόφθαλμης διοικητικής προσέγγισης επίλυσης προβλημάτων. Βλέποντας όλο αυτό το διάστημα, τρία χρόνια τώρα, την Ν.Μ. Αμαλιάδας ως δεξαμενή και μόνο, ανθρώπινου δυναμικού, χάθηκαν ευκαιρίες διεκδίκησης και πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού και σωστής οργάνωσης των παθολογικών αλλά και των άλλων κλινικών των δύο μονάδων.

Εμείς ως Ένωση Ιατρών Ν.Μ. Αμαλιάδας έχουμε δημόσια, αλλά και σε συναντήσεις με την διοίκηση, επανειλημμένα προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων προς την κατεύθυνση πραγματοποίησης εισαγωγών στην παθολογική κλινική της Ν.Μ. Αμαλιάδας, ώστε και η εύρυθμη λειτουργία των δύο μονάδων να καταστεί δυνατή και η ασφαλής και αξιοπρεπής περίθαλψη των Ηλείων πολιτών να επιτευχθεί. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΔΟΥΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου