Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΙΣΘ: Ενημέρωση εργαστηριακών ιατρών για το clawback



Θεσσαλονίκη, 10 Μαΐου 2019

Ενημέρωση εργαστηριακών ιατρών

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η γνωστή τακτική της κυβέρνησης με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής στις πλάτες ‘’άλλων’’ (ιδιωτών εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών) εν αγνοία των συμπολιτών μας έχει ξεπεράσει κάθε ηθικό όριο. Η τακτική αυτή οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών και χρήζει άμεσης δράσης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με την αμέριστη συμπαράσταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου συναντήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου στα γραφεία του Π.Ι.Σ. στην Αθήνα μαζί με άλλους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και σωματεία εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στον οποίο και ανακοίνωσε την έναρξη των κινητοποιήσεων εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών αμέσως μετά το Πάσχα. Επιπλέον ζήτησε:

α) Τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων.

β) Την άμεση κατάργηση του clawback.

Η πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ, για μηδενική συμμετοχή ασθενών με χρόνιες παθήσεις (για την οποία ο ΙΣΘ δε διαφωνεί), έπρεπε να συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση του προϋπολογισμού του. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στο παρελθόν όταν προστέθηκαν ακριβές-κοστοβόρες εξετάσεις με αποτέλεσμα το clawback, πλέον, να είναι απαγορευτικό της ομαλής λειτουργίας των εργαστηριακών.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ στις 9 Μαΐου 2019 ο ΙΣΘ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν, ώστε να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και τη διαπραγμάτευση νέας σύμβασης.

Η άμεση έναρξη κινητοποιήσεων είναι η μόνη λύση. Η μορφή και η δράση τους θα αποφασισθεί σε συνέλευση των εργαστηριακών ιατρών την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 20:00 στα γραφεία του ΙΣΘ στην Πλατεία Αριστοτέλους. 


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας 

Νίτσας Νικόλαος                  Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία

1 σχόλιο:

  1. Δωστε τελεσιγραφο στην κυβερνηση, μαζι με τα αιτηματα. Και στην ληξη του τελεσιγραφου ολοι εκτος εοπυυ με ταυτοχρονη συνεντευξη τυπου στα καναλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή