Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Παραιτήθηκε ο 80χρονος Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας! Όλο το παρασκήνιο



Την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια έδωσε ο 80χρονος Κ.Πατέρας που είχε διορισθεί λίγα 24ωρα πριν ως Διοικητής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή – όπως ελέγχθη επισήμως- την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο Πανελλήνιο δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας του στελέχους, ο οποίος ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός αλλά και πολιτευτής της ΝΔ. Ο διορισμός του επέφερε πλήθος αρνητικών σχολίων εξαιτίας της ηλικίας του, αλλά και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Υγείας διαφήμιζαν ότι σκοπεύουν με τις ενέργειές τους να φέρουν πίσω στη χώρα τα νέα παιδιά. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά για τις επιλογές του υπουργού Υγείας: “Διοικητές Νοσοκομείων: Ένας εξαγωγέας λαδιού, η χαμένη τιμή του ΕΣΥ και το αδιάφορο σφύριγμα Κικίλια”

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ορίσει νέο Διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Το παρασκήνιο

Βέβαια έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος, τέως πλέον Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, δεν παραιτήθηκε από μόνος του. Μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις άκρως αρνητικές αντιδράσεις του ζητήθηκε η παραίτηση από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας.

Ο ίδιος πάντως είχε δηλώσει πως είχε διάθεση για δουλειά ώστε να συμβάλει στο ΕΣΥ. Ο διορισμός του ωστόσο έφερε βαρύ επικοινωνιακό πλήγμα στην κυβέρνηση, αφού ο ηλικιωμένος τέως Διοικητής ήταν πολιτευτής της ΝΔ που δεν είχε εκλεγεί ποτέ. Αξιοσημείωτο είναι πως προεκλογικά ο Κ.Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως δεν θα διορίσει αποτυχημένους πολιτευτές στα νοσοκομεία αλλά θα επιλέξει άξιους μάνατζερ.

Αντίστοιχα και ο Βασίλης Κικίλιας έχει πολλάκις διαφημίσει ότι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να επιστρέψουν νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό που αποχώρησαν λόγω της κρίσης.

1 σχόλιο:

  1. Οι επαγγελματιες μανατζερ -φωστηρες στα οικονομικα της υγειας εχουν αποτυχει παταγωδως παντου(πολλα παραδειγματα απο διαφορους πολιτικους χωρους).Συνεπως ,περισσοτερη εμπιστοσυνη θα ειχα προσωπικα στον 80χρονο που θα ενδιαφεροταν για το νοσοκομειο πραγματικα ,παρα σε εναν ακομη τεχνοκρατη ασχετο.Προσον που ο 80χρονος δεν ειναι γιατρος ,ωστε να μπορει να συγκρουσθει με το σταλινικο κατεστημενο του ΕΣΥ που ανεχεται η σημερινη κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή