Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Στον ΕΟΠΥΥ αιφνιδίως ο Κικίλιας! Τι θα συζητηθεί με τη Διοίκηση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στον ΕΟΠΥΥ μεταβαίνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί για όλα τα καυτά ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα στον Οργανισμό.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται τον ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια να επισπεύσει τις διαδικασίες για διάφορα ζητήματα που επρόκειτο να έχουν ολοκληρωθεί αλλά μέχρι στιγμής έχουν μείνει στάσιμα.

Μάλιστα δεν θεωρείται τυχαίο ότι επισκέπτεται χωρίς προειδοποιήσεις τον Οργανισμό, μία ημέρα μετά την κατάρρευση του site του ΕΟΠΥΥ που όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά του, δεδομένου ότι έχουν δοθεί εκατομμύρια ευρώ για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «ΕΟΠΥΥ: Κατέρρευσε το site του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας της χώρας!»

Την ώρα άλλωστε που η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στην ψηφιοποίηση όλων των δημοσίων υπηρεσιών, ο ΕΟΠΥΥ που θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους φορείς που θα γίνει ηλεκτρονικός, δεν κατορθώνει ούτε την ιστοσελίδα του να διατηρήσει, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Γι αυτό πολλοί υποστηρίζουν στο HealthReport.gr, ότι ο Βασίλης Κικίλιας θα θέσει ακόμη μία φορά το θέμα της παραίτησης στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να προωθήσει άμεσα τον διορισμό της Αντιπροέδρου Θεανώς Καρποδίνη στη θέση του Προέδρου.
Clawback και γιατροί

Εκτός από τα ψηφιακά συστήματα για τα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στον υπουργό Υγείας, στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν και όλες οι συμβάσεις του Οργανισμού με τους παρόχους και ειδικά το θέμα του Clawback που φέρνει νέες κινητοποιήσεις στον κλάδο των διαγνωστικών.

Ο Βασίλης Κικίλιας θα ζητήσει όλα τα οικονομικά δεδομένα σχετικά με το πόσα θα κληθούν να καταβάλλουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα με τη μορφή του clawback, περιγράφουν πηγές του HealthReport.gr, ενώ αναμένεται να ζητήσει όλο τον σχεδιασμό σχετικά με τον περιορισμό του συγκεκριμένου μέτρου.

Ταυτόχρονα θα εξετασθούν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς καθώς ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να ανακοινώσει τη σύναψη νέων συνεργασιών με τους 800 γιατρούς που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου