Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Διοικητές Νοσοκομείων: Ένας εξαγωγέας λαδιού, η χαμένη τιμή του ΕΣΥ και το αδιάφορο σφύριγμα Κικίλια

 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

Editorial: Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Φάε λάδι και έλα βράδυ λέει μια λαϊκή παροιμία και πιθανώς να ταιριάζει δεόντως στην επιλογή των Διοικητών Νοσοκομείων που έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με την παρότρυνση του Μεγάρου Μαξίμου, όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr.

Και που κολλάει το λάδι; Μεταξύ των Διοικητών Νοσοκομείων και των μεγάλων της Αττικής μάλιστα, υπάρχει και ένας – επιτυχημένος μεν κατά το βιογραφικό του- εξαγωγέας λαδιού! Μπορεί να διαθέτει αξιόλογα πτυχία, αλλά δεν παύει να έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τον χώρο εμπορίας και εξαγωγής ελαιολάδου, αλλά και αγροτικών προϊόντων. Ουδεμία σχέση δηλαδή με τη διαχείριση του πολύπαθου Ασκληπιείου της Βούλας που αναλαμβάνει.

Και το ζήτημα δεν είναι αν επελέγη ένας έμπορος λαδιού, ένας Πρόεδρος ΝΟΔΕ, ένας γέροντας 80 ετών για Διοικητής Νοσοκομείου. Άλλωστε έχουν υπάρξει πρόσφατα και υπουργοί σε υψηλούς θώκους άνω των 80 ετών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το ζήτημα είναι πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά αξιοκρατία και μάνατζερ υψηλών προσδοκιών για το ΕΣΥ. Υποσχέθηκε ότι θα διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όποιος ήταν κομματικός είχε μέλλον, διαφορετικά ήταν εχθρός…

Η νυν κυβέρνηση όμως έχει και μια άλλη βεβαιότητα: ότι θα υπάρξουν επικριτικά σχόλια για την επιλογή στους Διοικητές Νοσοκομείων. Τα ΜΜΕ θα γράψουν αρνητικά. Θα ξαναγράψουν αρνητικά. Κάποια στιγμή όμως η υπόθεση θα ξεχαστεί. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτονται στην κυβέρνηση και πιθανώς γι αυτό να σφυρίζει αδιάφορα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν απάντησε σε κανένα σχόλιο για τα πρόσωπα που τοποθέτησε αλλά περιορίσθηκε να … «επαναξαναδηλώσει» ότι θα αξιολογούνται κάθε τρεις μήνες και όποιες δεν αποδίδει θα φεύγει χωρίς αποζημίωση.

Όμως το ζήτημα επί της ουσίας είναι άλλο πια: η ανοχή που δείχνουν όλα τα ΜΜΕ σε μία νέα κυβέρνηση, κάποια στιγμή τελειώνει. Εξάλλου οι 100 ημέρες με τον Κυριάκο πέρασαν προ πολλού, αφού διανύουμε ήδη πάνω από 141…

2 σχόλια:

  1. Φαε λαδι και ελα βραδυ. Απο την κουζινα με τα καλαμαρακια στην θεση αναπληρωτη νοσοκομειου. Αξιοκρατια! Ουτε management ουτε οικονομικα τιποτα. Απο κλητηρας του κομματος αναπληρωτης νοσοκομειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα νοσοκομεια χρειαζονται ακριβως τον τυπο δ/ντη του Ασκληπιειου Βουλας ,δηλ. εναν επιτυχημενο επιχειρηματια σε ασχετο χωρο .Αρκετα με τους αποτυχημενους φωστηρες δηθεν ειδικους και ειδικα εκπαιδευμενους στα οικονομικα της υγειας που δεν ηξεραν να μοιρασουν δυο γαιδουριων αχυρα... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή