Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: SOS για την ανεπάρκεια της Αιμοδοσίας του ΠΓΝ Πατρών

Συντάκτης: Virus

Σήμα κινδύνου από την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας για την ανεπάρκεια της Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ – Νοσοκομείο Ρίου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 200 ασθενών που μεταγγίζονται στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου. Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ζητά η Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή προς τον Υπουργό οι 200 πολυμεταγγιζόμενοι θαλασσαιμικοί ασθενείς, που περιθάλπονται στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγιά η Βοήθεια”, αντιμετωπίζουν καταστάσεις που θυμίζουν τα «πέτρινα χρόνια» της Θαλασσαιμίας, όταν οι ασθενείς υπέφεραν από υπομετάγγιση. Η παρούσα κατάσταση επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία των πασχόντων. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Σε καταγγελία των ελλείψεων αίματος προχώρησε η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι εδώ και χρόνια στο ΠΓΝ του Ρίου εντοπίζεται το φαινόμενο που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στις μεταγγίσεις.

.Για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών κάνει λόγο η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας , η οποία χαρακτηριστικά διαμαρτύρεται ότι «αργοσκοτώνουν τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία στο Νοσοκομείου του Ρίου».

Δυσκολίες ανακύπτουν συνεχώς, όπως στηλιτεύει η ομοσπονδία «με συχνότατες αναβολές και με περιορισμένες ποσότητες αίματος». Οι δε αναβολές της μετάγγισής σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τις 10 ημέρες, επιβαρύνοντας την ήδη εύθραυστη υγεία των ασθενών.

Η ανεπαρκής αυτή κατάσταση έχει παγιωθεί τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια, χωρίς να αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο κατά τη διάρκεια του έτους.

Κατόπιν διαμαρτυριών των ασθενών και του Συλλόγου τους, πραγματοποιούνται κάποιες «συσκέψεις» με τους υπεύθυνους, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης πέφτουν στο κενό. Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού, ζητά η ομοσπονδία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ευθύνες και να δρομολογηθούν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες για να δοθεί τέλος σε ελλείψεις αίματος και αναβολής των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου