Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο τύπου Ε.Ε.Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πρόσφατα μετά την προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕΠΕ (Πρόεδρος: Ευάγγελος Τούλης, Υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Κινητοποίησης: Αντώνιος Αντωνιάδης ) με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κα Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κο Ρηγάτο η οποία έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ με θέμα ενημέρωση και συζήτηση για θέματα των παθολόγων, ανακοινώνουμε τα παρακάτω: 

1. Ζητήθηκε ενημέρωση για τα πρόστιμα εκ μέρους της ΥΠΕΔΥΦΚΑ κατά συνάδελφων και ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν και συνάδελφοι παθολόγοι στις επιτροπές που ελέγχουν τους ιατρούς. Ζητήσαμε να υπάρχει και δικός εκπρόσωπος στην επιτροπή αλλά λάβαμε αρνητική απάντηση. Με την ύπαρξη του πρόσφατου ΦΕΚ για την ειδικότητα Της Παθολογίας μας υποσχέθηκαν ότι τα πρόστιμα θα ελαττωθούν κατά πολύ και δεν θα αφορούν φάρμακα διαφορετικών ειδικοτήτων, παρά εξόφθαλμες παραβάσεις κυρίως συνταγογράφησης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Έγινε επίσης συζήτηση για τη δυνατότητα χορήγησης οξυγόνου και αναπηρικού αμαξιδίου. 

2. Διαπιστώθηκε θετικό κλίμα και εξασφαλίστηκε η συνεχής επικοινωνία τηλεφωνικώς και με email μεταξύ ΕΕΠΕ και ΕΟΠΥΥ για προτάσεις στη λειτουργία της συν/σης και της παραπεμπτικογραφίας, κάτι που ούτως ή άλλως έχει γίνει εδώ και μήνες.

3. Η αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πρότεινε να προγραμματιστεί συνάντηση της ΕΕΠΕ και με τον κο Θεμιστοκλέους Μάριο Γ.Γ. για την ΠΦΥ στο Υπουργείο Υγείας για θέματα συμβάσεων και τη θέση του Παθολόγου στο σύστημα Υγείας 

Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΛΗΣ ΣΟΛΩΝ ΚΩΤΟΥΛΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Εν τω μεταξύ λίγο αργότερα (12-10-2020 ώρα 01.18) σtο Medispin:
    Αυστηροποιείται το σύστημα των ποινών για τους γιατρούς που συνταγογραφούν για ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και του ΟΠΑΔ, όπως προβλέπεται σε άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
    Ωραία τα κατάφερε η ΕΕΠΕ. Η εκπροσώπησή μας βρίσκεται σε καλά χέρια. Ρε τι τραβάμε εμείς οι Παθολόγοι.
    Υ.Γ. Δεν είμαι αντίθετος με τα δικαιολογημένα πρόστιμα αλλά με το διαχρονικό δούλεμα ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.

    Οι ποινές πάντως όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο γίνονται αυστηρότερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή