Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός: Αλλαγές στα Κέντρα Υγείας λόγω covid – Τι θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας

Αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Με το φόβο της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες, η ηγεσία του υπουργείου υγείας επιχειρεί να ενεργοποιήσει και τα Κέντρα Υγείας ώστε να μπούνε στη μάχη κατά της επιδημίας.

Στη δεύτερη φάση της επιδημίας στη χώρα μας πάντως αναμένεται να ενεργοποιηθούν και κάποια Κέντρα Υγείας. Κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Ήδη σήμερα συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Σε 24ωρη λειτουργία

Στόχος είναι να μπούνε στη μάχη και τα Κέντρα Υγείας και να τεθούν σε 24ωρη λειτουργία ορισμένα σε μεγάλες περιοχές, προκειμένου οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού να απευθύνονται πρώτα εκεί πριν καταλήξουν στα νοσοκομεία.

Εξάλλου εκτιμάται ότι θα υπάρχει συνωστισμός τις επόμενες εβδομάδες στις Μονάδες υγείας και τα νοσοκομεία και λόγω των περιστατικών γρίπης που θα προκύψουν από τον ερχόμενο μήνα και με δεδομένο ότι τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του κορονοϊού.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαν ενεργοποιηθεί περίπου 10 Κέντρα Υγείας τα οποία δέχονταν περιστατικά όλο το 24ωρο, αλλά λόγω των περιορισμένων περιστατικών σε εκείνη τη φάση, δε χρειάστηκε να συνεχισθεί η ολοήμερη λειτουργία τους.

Στη δεύτερη φάση αναμένεται να ενεργοποιηθούν περισσότερα Κέντρα Υγείας ώστε καταρχάς να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας, αλλά και για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Κορονοϊός: Και τα Κέντρα Υγείας στη μάχη για την πανδημία – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας»

Και για τεστ στα Κέντρα Υγείας

Στο μεταξύ πολλά Κέντρα Υγείας έχουν μπει ήδη στον αγώνα κατά του covid-19 και λαμβάνουν εδώ και μέρες δείγματα για τεστ κορονοϊού. Περίπου 20 είναι τα Κέντρα Υγείας στην Αττική που λαμβάνουν δείγματα από πολίτες ώστε να εξετασθούν εργαστηριακά για την ύπαρξη ή όχι του κορονοϊού.

Τα Κέντρα Υγείας που μπήκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι περίπου 12 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και οκτώ στην 2η ΥΠΕ.

Οι μονάδες που έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν δείγματα τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) στα εξειδικευμένα εργαστήρια είναι μεταξύ άλλων στις εξής περιοχές: Ραφήνα, Βύρωνας, Παλλήνη, Καμίνια, Περιστέρι, Ίλιον, Πειραιάς (πρώην Οίκος Ναύτου), Ελευσίνα, Σαλαμίνα, Αγία Σοφία (Πειραιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου