Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Οι πρώτες δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη

Συντάκτης: Virus

Το στίγμα του έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας για σειρά έργων δείχνοντας ότι αυτός και η ομάδα του σηκώνουν αμέσω τα μανίκια για δουλειά. Πέρα από την ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι ο κ. Θεμιστοκλέους θα σηκώσει το βάρος των νοσοκομείων και η κ. Αγαπηδάκη θα ολοκληρώσει την μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αναλυτικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη τελετή παράδοσης-παραλαβής, μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, δήλωσε ότι έμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας καθώς και στην άμεση πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών. Προτεραιότητα ακόμη θα δοθεί στην αναβάθμιση των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Ένας ακόμη στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η προώθηση του προσυμπτωματικού ελέγχου, όπως εξήγησε ο υπουργός σχολιάζοντας ότι «η πρόληψη πρέπει χωρίς κόστος και με ηλεκτρονικά ραντεβού για όλους να φτάσει όλους τους πολίτες και όλε στις ασθένειες». Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η βελτίωση του ΕΚΑΒ «με σύγχρονα 1,5 δις ευρώ από ταμείο ανάκαμψης (8% του συνόλου του) θα πάει στην Υγεία».

Αναφερόμενος στην προσφορά της απερχόμενης υπουργού ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά της κ. Κοττανίδου στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και στο έργο της στο σύντομο διάστημα που υπηρετήσει στο Υπουργείο Υγείας ως υπηρεσιακή υπουργός. Για την τοποθέτησή του ως υπουργός Υγείας, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι πρόκειται για « Ύψιστη τιμή και ευθύνη η επιλογή μου από τον πρωθυπουργό. Με πείσμα και αφοσίωση θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Με τον πήχυ και το φρόνιμα ψηλά για το νέο ΕΣΥ. Το πιο σημαντικό κεφάλαιο είναι οι άνθρωποι. Αυτοί θα βοηθήσουν στα νέα θεμέλια του ΕΣΥ».

Επίσης, ο νέος υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα ηγετικά στελέχη του Υπουργείου τονίζοντας « Δεν είμαι όμως μόνος. Μαζί θα έχω την άξια Ειρήνη Αγαπηδάκη ως αναπληρώτρια που απουσιάζει λόγω COVID. Ο Θεμιστοκλέους θα αναλάβει τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο φίλος μου Δημήτρης Βαρτζόπουλος θα βάλει ψηλά τον πήχη ώστε να εναρμονιστούμε με την ΕΕ». Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης ήδη όρισε σήμερα απόγευμα τηλεδιάσκεψη με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων.

3 σχόλια:

  1. Το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με μία ψυχολόγο(;) και έναν Κύπριο νευροχειρουργό(;) θα φτιάξει την Υγεία στην Ελλάδα! Θα τραβήξω τις κοτσίδες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ)ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας περιμενουμε να δουμε τι θα κανει .Ειναι δυσκολο να τα παει χειροτερα απο το Θαναση ,που αποτελει το χειροτερο υπυγ ever ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή