Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Πώς θα κάνουν τα παράπονά τους οι ασθενείς στο νέο ΕΣΥ – Όλο το σχέδιο

Πώς θα κάνουν τα παράπονά τους οι ασθενείς στο νέο ΕΣΥ – Όλο το σχέδιο

Στο νέο ΕΣΥ θα αναβαθμιστούν περαιτέρω τα γραφεία παραπόνων για τους ασθενείς

Μαρία Γλένη HR

Τα παράπονά τους για τα κακώς κείμενα στο νέο ΕΣΥ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ασθενείς.

Ήδη στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν τα ειδικά γραφεία από το 2016, ώστε να μπορούν να βρίσκουν το δίκαιο τους οι ασθενείς αλλά όμως υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα γραφεία παραπόνων θα αναβαθμιστούν περαιτέρω, προκειμένου οι ασθενείς να βρίσκουν το δίκιο τους.

Εξάλλου δεν είναι τυχαία η διαπίστωση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πως όσες καταγγελίες και να είχαν γίνει στο παρελθόν στα γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., έμεναν στο συρτάρι.

Πλέον φαίνεται, ότι υπάρχει η βούληση να ανασυγκροτηθούν, ώστε να καταγράφονται λεπτομερώς και να επιλύονται άμεσα τα οποία προβλήματα καταγγέλλουν οι ασθενείς.

Τι καταγγέλλουν οι ασθενείς

Το τελευταίο διάστημα όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου Υγείας υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από νοσηλευόμενους ασθενείς στα γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας για κακή συμπεριφορά του υγειονομικού προσωπικού στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης δεν έλειψαν και τα παράπονα και οι καταγγελίες για τις συνθήκες νοσηλείας στα ράντζα και τις πολύωρες αναμονές στις κλινικές του ΕΣΥ.

Πάντως στο νέο ΕΣΥ αναμένεται πώς θα ξεκινήσει μία προσπάθεια ανασυγκρότησης των συγκεκριμένων γραφείων ώστε οι όποιες καταγγελίες να έχουν αποτέλεσμα και λύση.

5 σχόλια:

  1. Ειναι δυνατον ατομο με στοιχειωδη σοβαροτητα να πειθεται απο τη μυθολογια αυτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταζομαι και στα φακελακια να εχουμε λυσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί να δώσουν λεφτά δημιουργούν....γραφεία παραπόνων! Σαν τις μύγες θα πεθαίνουν τα ελληνοβλητα σε λίγα χρόνια με τα μυαλά που κουβαλούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή