Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δικαιοσύνη και ισότιμη μεταχείριση ζητούν τα Διαγνωστικά Κέντρα

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό με κοινοποίηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας έστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, προκειμένου να εισακουστούν οι παρακλήσεις του των τελευταίων μηνών, για ενεργοποίηση της κρατικής μηχανής και αποπληρωμή τα χρεών από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στον μήνα, που οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων στέλνουν επιστολή στον πρωθυπουργό, επειδή όπως λένε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είτε αδιαφορούν για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, είτε τους κοροϊδεύουν, υποσχόμενοι λύσεις, κάτι που τελικά δεν γίνεται.

Ο κλάδος έδειξε κατανόηση και στήριξε από την πρώτη στιγμή τη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παρόλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά κέντρα σε όλη τη χώρα, τονίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, Ακτινολόγος Γιώργος Βουγιούκας. Όμως είναι καιρός, όπως λέει, να υπάρξει δικαιοσύνη και ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των συνεργαζόμενων με τον Οργανισμό προμηθευτών υγείας, γιατί τα βάρη που έχουν συσσωρευτεί είναι τόσα πολλά και μεγάλα, που πλέον είναι αδύνατον να τα αντέξουν και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στη χρεοκοπία και την καταστροφή.

Το ποτήρι της υπομονής τους, όπως τονίζει, ξεχείλισε μετά και την κραυγή αγωνίας της συναδέλφου τους από την Δράμα Φωτεινής Τερζίδου, για το δράμα που εκτυλίσσεται στους κατόχους των μονάδων εργαστηριακής ιατρικής και στους εργαζόμενους σε αυτές τις μονάδες με τις οικογένειες τους.

Δείτε εδώ την επιστολή

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου