Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Παρίστανε τον γιατρό και «ξάφριζε» πολίτες



Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαέξι περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών το τελευταίο δίμηνο στην Κατερίνη.

Ο 52χρονος συνελήφθη για απάτη σε βάρος 46χρονης, από την οποία απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε για τον προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης, παριστάνοντας τον γιατρό δημόσιου νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ο συλληφθείς φέρεται να εξαπάτησε με τον ίδιο τρόπο άλλους δεκατέσσερις πολίτες, δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε για τον προγραμματισμό χειρουργικών επεμβάσεων, εξετάσεων και ραντεβού, ενώ με την ίδια ιδιότητα εξαπάτησε έναν εκ των προαναφερομένων πολιτών δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε για την πρόσληψη σε κλινική συγγενικού του προσώπου.

Επίσης, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ιδιοκτήτη καταστήματος ιατρικών ειδών, με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε μεταξύ αυτού και των ασθενών του για την προμήθεια ειδών από το κατάστημά του ανωτέρω, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τις αρχές του Μαΐου του 2014 έως σήμερα, ο 52χρονος απέσπασε από τα θύματα διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία ξεπερνούν συνολικά το ποσό των 1.250 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης διενεργείται προανάκριση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64026040

2 σχόλια:

  1. Έναν μήνα πρίν είχαμε το περιστατικό στην Σκύρο.Σήμερα στην Κατερίνη,αύριο αλλού.Κάποτε ο γιατρός ήταν αξιοσέβαστο πρόσωπο στην κοινωνία και στα μάτια των ανθρώπων.Και μετά, τί έγινε μετά;Μετά ήρθανε τα αγορασμένα πτυχεία του ΔΙΚΑΤΣΑ,τα πληρωμένα πτυχεία των ελληνικών πανεπιστημίων με αντάλλαγμα μια ψήφο σε πρυτανικές ή προεδρικές εκλογές.
    Ήρθαν οι συνταγογράφοι των ταμείων με τις 50,60,και βάλε ''επισκέψεις'' το 8άωρο.
    Ήρθαν οι ''φαρμακάδες'' να προωθήσουν την μετεκπαίδευση του ιατρικού σώματος.
    Ήρθαν οι χειρουργοί που σε ολόκληρη την ειδικότητα καρατούσαν άγγιστρα γιατί η γνώση δεν πρέπει και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί αφού ο ασθενής ήταν και πελάτης.
    Ήρθαν τα διδακτορικά με τόμους βιβλιογραφίας χωρίς ποτέ οι διδάκτορες να έχουν ακουμπίσει ασθενή.
    Ήρθαν οι γιατροί του 10ευρου και του 5ευρου.
    Ήρθαν οι σύλλογοι με ισχυρή συνδικαλιστική δράση αλλά με μηδενική επιστημονική εποπτία των μελών τους.
    Ήρθαν πολλά και έρχονται κι' άλλα.Δεν εκπλήσομαι που το κάθε λαμόγιο το παίζει γιατρός,δεν είναι πια και τόσο δύσκολο!
    Μπορεί να πεί κάποιος πως υπερβάλλω.Ίσως και να έχει δίκιο.Δεν μπορεί όμως κανείς να πεί ότι δεν λέω πικρές αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή