Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

«Μετακομίζει» τις κούτες με τα…χρέη του ο ΕΟΠΥΥ!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
Health Report.gr

Μετακομίζει όχι γιατί …χωρίζει αλλά γιατί οι αμέτρητες κούτες που στοιβάζονται στα γραφεία του οργανισμού, προκαλούν ακόμη και ατυχήματα στους εργαζόμενους.

Πρόκειται για χιλιάδες κούτες που στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη στιςυπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και περιλαμβάνουν αποδείξεις και έγγραφα απόοικονομικές διεκδικήσεις παρόχων.
Είναι οι ίδιες κούτες από τις οποίες εξαρτώνται οι πληρωμές των παρόχων και δεν μπορούν να εκκαθαριστούν.

Είναι όμως και οι ίδιες κούτες που προκάλεσαν το σοβαρό τραυματισμό πολύτεκνης μητέρας εργαζόμενης στο Αγρίνιο πριν λίγα 24ωρα, η οποία ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από την πτώση. Διαβάστε ΕΔΩ πως τραυματίσθηκε την ώρα που πήγαινε να τακτοποιήσει τις κούτες σε πατάρι γραφείων του ΕΟΠΥΥ.


Το δημοσίευμα του HealthReport.gr προκάλεσε πανικό στη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Οργανισμού είναι στα κάγκελα και πραγματοποιεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία του Οργανισμού όχι μόνο στο Αγρίνιο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι τριτοκοσμικές αυτές συνθήκες που επικρατούν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, κινητοποίησαν το υπουργείο Υγείας το οποίο προτίθεται να λύσει το θέμα.
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δόθηκε ήδη εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι χιλιάδες κούτες να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν σε μεγάλο αναξιοποίητο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.


Μετά και από απαίτηση της τρόικας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθείειδική τροπολογία με την οποία δε θα απαιτείται πλέον η προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων από τους παρόχους για την αποπληρωμή των οφειλών τουΕΟΠΥΥ, αφού θα γίνονται τα πάντα ηλεκτρονικά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι πάροχοι που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, κ.α. όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν οι ίδιοι τις αποδείξεις για την περίπτωση του δειγματοληπτικού ελέγχου.


Όμως μ αυτά και μ αυτά είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους που περιμένουν να εισπράξουν χρήματα από το 2012. Οι κούτες που …μετακομίζουν περιλαμβάνουν ακριβώς όλες αυτές τις οικονομικές διεκδικήσεις που είναι άγνωστο αν και πότε θα πληρωθούν.

Εξάλλου τα σχέδια να ζητηθεί μια επιπλέον έκπτωση για να καταβληθεί το 10%των προηγούμενων ετών που οφείλεται ακόμη στους περισσότερους κλάδους,ναυάγησε καθώς διαπιστώθηκε …ξαφνικά ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Διαβάστε ΕΔΩ τι σχεδίαζε το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, σχέδιο που όπως όλα δείχνουν ναυάγησε πριν ακόμη ξεκινήσει: «ΕΟΠΥΥ: Αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα από το 2012 με νέο ψαλίδισμα!»

Η ελπίδα τώρα για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ εστιάζεται στο αν θα ενταχθεί ένα μέρος των οφειλών αυτών στις αποπληρωμές που θα προγραμματισθούν μετά την καταβολή της επόμενης δόσης των δανειστών.

4 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΚΤ-ΝΟΕΜΒ-ΔΕΚ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ !!!ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!!ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΧΑΡΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΥΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή