Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Γιατροί ΠΕΔΥ: Χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία θα μπορούν να κάνουν στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και απογευματινά ιατρεία θα μπορούν να κάνουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια που είναι σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται ότι οι γιατροί του ΠΕΔΥ που όμως θα υπηρετούν με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Κέντρα Υγείας, θα έχουν τη δυνατότητα εάν το επιθυμούν να εργάζονται κανονικά και στα νοσοκομεία τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή βάρδια.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δώσει το δικαίωμα στους μόνιμους γιατρούς του ΠΕΔΥ να πραγματοποιούν τόσο χειρουργεία όσο και απογευματινά ιατρεία ανάλογα με την ειδικότητά τους.

Με τον τρόπο αυτό οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα μπορούν να εξασφαλίζουν ένα επιπλέον εισόδημα ειδικά από τα απογευματινά ιατρεία στα οποία πληρώνουν οι ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις σε απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Όλες οι τιμές»

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να διευκολύνει ειδικά τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που σήμερα βρίσκονται στο μεσοδιάστημα για να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή θα επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα και το ιατρείο τους. Κάτι που θα μπορούν να το δηλώσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το ιατρείο τους θα πρέπει να το κλείσουν έως το τέλος του 2018.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ που θα επιλέξουν τελικώς το δημόσιο σύστημα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λένε πηγές του HealthReport.gr, θα μπορούν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους με τη ρύθμιση αυτή, ώστε να ισορροπήσουν τις οικονομικές απώλειες που θα έχουν από το κλείσιμο των ιατρείων τους.

Η συμμετοχή στα χειρουργεία και στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων θα είναι οικειοθελής και οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση. Θα απαιτείται όμως και η γνώμη του Διοικητικού́ Συμβουλίου του Νοσοκομείου αλλά και απόφαση του Διοικητή́ της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι λεπτομέρειες θα καθορισθούν με υπουργική απόφαση.

15 σχόλια:

  1. Θα απαιτείται όμως και η γνώμη του Διοικητικού́ Συμβουλίου του Νοσοκομείου αλλά και απόφαση του Διοικητή́ της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας.
    Καλο κι'αυτο το ανεκδοτο.
    Με μουφες υποσχεσεις περιμενουν να προσελκυσουν κοσμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη απο ποιον θα πληρωνονται ρε......ξυπνιοι για τα χειρουργεια στα Νοσοκομεια? Απο τους..... ασθενεις? Η απο τον.......Ξανθο ? Δευτερον, τους νοσοκομειακους τους...... ρωτησατε?Τριτον, αυτα δεν εκανε και οι ΙΚΑτζηδες? Ψαρευαν πελατεια για τα ιατρεια ? Αλλα τουλαχιστον ο κοσμος πηγαινε σε ιατρεια! Οχι ......νοσοκομεικα σταβλοιατρεια ! Οτι ναναι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια παρατηρηση,κανεις δεν χρειαζεται να ρωτησει τους νοσοκομ.ιατρους.Δεν ειναι η κλινικη στην οποια εργαζονται-χειρουργουν δικη τους αλλα του κρατους.Δεν ειναι αφεντικα.Δεν ειναι δικη τους επιχειρηση ο χωρος.

      Διαγραφή
  3. Τζαμπα θα τα κανουν τα χειρουργεια τα......ΠΕΔΥα Ξανθε ? Θα τα πληρωνουν οι ασθενεις ως ......ιδιωτικα ? Αχαχαχαχαχαχσχσχαχσχσχαχαχσ........κοιτα ρε να δεις που θα λεμε που ναι ο......Αδωνις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αν θελετε να .......συμμετεχετε στα χειρουργεια των Νοσοκομειων, υποβαλετε ......αιτηση! Θα ......αυξησουν το εισοδημα τους! Απο που ρε.......ανεκδοτα ? Ποιος θα πληρωσει τον κοροιδογιατρο του ΠΕΔΥ για το Χειρουργειο ; Τους ΕΣΥτες τους .......πληρωνετε για τα χειρουργεια ; Τρικυμια εν .......Ξανθοκρανιω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πηραν πρεφα οτι κανεις γιατρος δεν θα ασχοληθει με τις......τσαντιροΤΟΜΥ τους και αρχισαν το παραμυθι! Κλειστε τα ιατρεια σας ΚΟΡΟΙΔΑ και ελατε να δουλεψετε για εμας με .......50000 προυπολογισμο για καθε ΤΟΜΥ! Και θα ......χειρουργειτε !!!! Με τινος εξοδα τσακαλι Ξανθε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα υποψηφια ΘΥΜΑΤΑ που πουλαει το παραμυθι των ......χειρουργειων ο Ξανθοπινοκιο ενα εχω να πω: ο προυπολογισμος για καθε παραγκοΤΟΜΥ που υποτιθεται θα εχει.....12 επαγγελματιες υγειας ειναι......50000 ετησιως !!!!!!!!!! Δηλαδη .......350 ολοκληρα ευρω τον μηνα για τον καθενα μεσοσταθμικα !!!!!! Στην Σοφια παντως ενας γιατρος πιανει το πεντακοσαρικο με ανυπαρκτη φορολογια και τιμες μισες απο την Ελλαδα ! Σε οποιον δε συμβληθει αφιερωνω προκαταβολικα την επιτυχια των Οπα το 1989: Κοροιδο......ενταξει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να δειτε......Θρασος κα Ιδεοληψια !Λενε στους γιατρους κλειστε τα ιδιωτικα σας ιατρεια και καντε ......ιδιωτικο ιατρειο στο Νοσοκομειο !!!! Πιο υποκριτης.....πεθαινεις !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλειστε τα ιατρεια σας και ελατε να ιδιωτευσετε στα ......δημοσια νοσοκομεια!!! Και απο ......λεφτα ;Εγγυαται ο .......Ξανθος ! Μπερεκετια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να αρχισαν αυτες τις ανοησιες μαλλον καταλαβαν οτι ουτε οι αχρηστοτεροι των αχρηστων δεν θα πανε στις εικονικες ΤΟΜΥ......ανεκδοτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναδελφοι ,μπορει να προτεινουν οτι θελουν εχουμε ομως την επιλογη να αποφασισει ο καθενας οτι κρινει καλυτερο για τον ιδιο το να απανταμε μαγκικα και με αργκο δεν αρμοζει σε γιατρο πληροφοριακα ειμαι γιατρος που εχασα τα 2/3 του εισοδηματος μου και καταβαλω μεγαλη προσπαθεια να ζησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σου αρέσει το ύφος συνάδελφε αλλά για τα επιχειρήματα δεν έχεις να πεις κάτι ? Περίεργο.......

      Διαγραφή
    2. Αφου εισαι .......γιατρος και με τοσο μεγαλο ζορι πως γινεται να μην εχεις αποψη για την ουσια και να ασχολεισαι με το......υφος! Που βρισκεις και......μαγκικο! Πχ ειναι μαγκικο υφος να γελαει κανεις που με .......50000 ετησιο προυπολογισμο θελουν να απασχολησουν ......12 επαγγελματιες υγειας; Ειναι μαγκικο υφος οτι αντιστοιχουν τα......επικα 350 τον μηνα στον καθενα;

      Διαγραφή
  11. Δεν απαντάμε .......μάγκικα συνάδελφε ! Αριθμούς παραθέτουμε , που δείχνουν το μέγεθος της επιχειρούμενης ΑΝΟΗΣΙΑΣ ! Εσύ , αμφισβητείς τους αριθμούς που παρατίθενται ? Από κυβερνητικές ανακοινώσεις προέρχονται! Κοινώς .......δεν καταλαβαίνουν τι ανακοινώνουν !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να καταργηθεί το ΠΕΔΥ. Τη πρωτοβάθμια περίθαλψη να την αναλάβουν ,αφού διοριστούν αρκετοί, οι γιατροί των νοσοκομείων,που θα πρέπει να πηγαίνουν ,βάσει προγράμματος,όπως για τις εφημερίες, στα κέντρα υγείας,στις δομές ΠΕΔΥ, και στα ΤΟΜΥ , να κάνουν εξωτερικά ιατρεία. Ετσι δεν θα έχουμε γιατρούς συνταγογράφους και αποκομένους από τα νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή