Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Απλήρωτοι 3.150 εργαζόμενοι στην Υγεία - Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔΠαράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν την Τρίτη 30/5/2017 εργαζόμενοι και αντιπρόσωποι των Σωματείων από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αγία Σοφία», «Σωτηρία», «Αλεξάνδρας», «Αν. Συγγρός», «Οφθαλμιατρείο».

Onmed.gr

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα δημόσια νοσοκομεία και προσλήφθηκαν σταδιακά από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι 3.150 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μέχρι και τέσσερις μήνες και χωρίς να τους έχει καταβληθεί το σύνολο των νυχτερινών και των Κυριακών-αργιών.

Στη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, μετέφεραν επίσης το αίτημα να γίνεται η πληρωμή κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας. Να μην απολυθεί κανείς, αλλά να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκαν μόνο για το ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής του μισθού, δήλωσαν αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας, έκαναν λόγο για καταγραφή των προβλημάτων και παραπομπή στους αρμόδιους φορείς και αναφέρθηκαν στη νέα προκήρυξη που θα γίνει το επόμενο διάστημα και προβλέπει την πρόσληψη άλλων 1.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ στα κρατικά νοσοκομεία.

Οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Τετάρτη 14 Ιουνίου με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Ήδη το Σωματείο του «Ευαγγελισμού» έχει προκηρύξει για τη συγκεκριμένη μέρα στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) για όλο το επικουρικό προσωπικό.

Για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου