Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε Γερμανία και Ιταλία


Σχετική εικόνα

Η Γερμανία πρόκειται να υιοθετήσει έναν νόμο την επόμενη εβδομάδα, βάσει του οποίου τα νηπιαγωγεία θα είναι αναγκασμένα να ενημερώνουν τις αρχές στην περίπτωση που οι γονείς δεν τους δώσουν επαρκή στοιχεία ότι έχουν ενημερωθεί από τον παιδίατρο τους για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο υγείας.
www.ert.gr

Οι γονείς που αρνούνται να ενημερωθούν για τον εμβολιασμό κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο ως και 2.500 ευρώ, βάσει του νόμου που θα ισχύει από την 1η Ιουνίου.

Οι κανονισμοί για τον εμβολιασμό έχουν αρχίσει να γίνονται πιο αυστηροί σε όλη την Ευρώπη, όπου η μείωση της ανοσοποίησης του πληθυσμού έχει προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων ασθενειών όπως η ιλαρά, η ανεμοβλογιά και η παρωτίτιδα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

«Κανείς δεν μπορεί να σταθεί αδιάφορος μπροστά στο γεγονός ότι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από την ιλαρά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέε στην εφημερίδα Bild. «Γι’ αυτό τον λόγο κάνουμε αυστηρότερους τους κανόνες για τον εμβολιασμό», εξήγησε.

Οι Γερμανοί ωστόσο δεν κατέχουν τα πρωτεία της επιβολής του εμβολιασμό. Η Ιταλία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα είναι πλέον υποχρεωτικός, αφού αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας προειδοποίησαν ότι η μείωση του ποσοστού εμβολιασμένων παιδιών προκάλεσε επιδημία ιλαράς, με περισσότερα από 2.000 κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής εφέτος, αριθμός περίπου δεκαπλάσιος σε σχέση με το 2015.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού προς τα εμβόλια έχει αναχθεί σε σημαντικό υγειονομικό ζήτημα παγκοσμίως. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η αρνητική στάση των γονιών απέναντι στα εμβόλια οφείλεται στον φόβο τους για πιθανές παρενέργειες και τη διστακτικότητα κάποιων γιατρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου