Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε η δίκη της DePuy για το σκάνδαλο των 11,5 εκατομ. ευρώ με τα ορθοπεδικάΑποτελεί ένα από τα κορυφαία σκάνδαλα στο χώρο της υγείας για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι. Μιλάμε για το σκάνδαλο της εταιρείας DePuy, για το οποίο ξεκίνησε ήδη η δίκη πριν δύο εβδομάδες περίπου. 

Onmed.gr

Η εταιρεία φέρεται να υπερκοστολογούσε ορθοπεδικά είδη προκαλώντας ζημία για το ελληνικό Δημόσιο ύψους τουλάχιστον 11,5 εκατ. ευρώ.

Kατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας πριν μερικές ημέρες, δηλώθηκαν οι παραστάσεις πολιτικής αγωγής από τους συνηγόρους των 114 νοσοκομείων που φέρονται να ζημιώθηκαν από το σκάνδαλο.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 24 κατηγορούμενοι, στελέχη της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, του ελληνικού παραρτήματος της «DEPUY HELLAS Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Ιατρικών Ειδών», επιχειρηματίες, καθώς και γιατροί και στελέχη δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, από το 2000 μέχρι και το 2006, η εταιρεία φέρεται να δωροδόκησε σε 114 δημόσια νοσοκομεία και θεραπευτήρια, γιατρούς με χρηματικά ποσά και άλλες παροχές για να χρησιμοποιούν τα ορθοπεδικά είδη της τα οποία πωλούνταν υπερκοστολογημένα κατά 35%.

Να σημειωθεί, ότι η δίκη διεκόπη προκειμένου να συνεχιστεί στις 26 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας λόγω του μεγάλου όγκου παραγόντων της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου