Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τον καθοριστικό ρόλο της υγείας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Στην αναγκαιότητα να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δημιουργηθούν τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου η υγεία να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πρώτο Συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα Ναυτεμπορική για τον κλάδο υγείας.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε εθνικά με κεντρικό στόχο και σκοπό να υπάρχει μια ισότιμη και δίκαιη παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες. «Πρέπει να εξασφαλιστεί η καλύτερη ποιότητα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος πρόσβασης των πολιτών».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι οι σταθερές βάσεις συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να δημιουργήσουν εκείνες τις προοπτικές που θα ωθήσουν σε νέες αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε τον τουρισμό Υγείας, όπου σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται τζίρος κάθε χρόνο περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Τουρκία το 2016 έκανε τζίρο 5 δισ. ευρώ μέσω του τουρισμού υγείας.

«Ένα κεντρικό ζήτημα είναι η πολιτεία να καταφέρει να νομοθετήσει μέσω βέλτιστων πρακτικών, υιοθετώντας επιτυχημένα παραδείγματα στο εξωτερικό. Πρέπει να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία και να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική αποκέντρωση των κρατικών αρμοδιοτήτων», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας κοινής Εθνικής Στρατηγικής ,μέσω της οποίας θα υπάρχει συνέχεια των στόχων και των δράσεων στα υπουργεία, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που εναλλάσσονται σε θέσεις ευθύνης.

«Πρέπει να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση. Δεν μπορεί ένας υπουργός να ξεκινάει κάτι και αυτό να αλλάζει μόλις αλλάξει και ο υπουργός» ανέφερε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε, ότι θα πρέπει το δημόσιο να επενδύσει σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διαμορφωθούν οι αναγκαίες υποδομές που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη.

«Θα πρέπει να αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τους νέους στη χώρα μας και ταυτόχρονα θα βοηθήσουμε να επιστρέψουν και εκείνοι που έχουν φύγει. Για παράδειγμα οι νέοι γιατροί θα μπορούσαν να παραμείνουν στη πατρίδα μας, αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να έρθουν οι ασθενείς εδώ. Η ανάπτυξη υποδομών για το τουρισμό υγείας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά προς τη κατεύθυνση αυτή. Είμαστε αξιόμαχοι και έχουμε αξιόμαχο προσωπικό. Αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου