Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Aνοιχτή επιστολή / απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥΑξιότιμε κ Πρόεδρε,

Με την υπ’ Αρ. Πρωτ.: ΔΒ3 / ΟΙΚ. 35399 ανακοίνωση σας στις 22/8/2017, προσπαθήσατε να τροποποιήσετε (αντί να ανακαλέσετε) την προηγούμενη σχετική οδηγία σας. Θα επισημάνουμε τα εξής, σε εσάς , την υπόλοιπη διοίκηση και τους συνεργάτες σας, για να σας βοηθήσουμε να βγείτε εγκαίρως από την δύσκολη σας θέση:

1. Το ωράριο λειτουργίας ενός ιδιωτικού ιατρείου είναι ενδεικτικό

(δεν εγείρει ουδεμία αξίωση εκ μέρους οιουδήποτε περί πιστής τηρήσεως του, με την υπαλληλική έννοια) και αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά. Επειδή αναφέρεστε σε «ωράριο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ», θα πρέπει να είστε και σαφείς τι σημαίνει αυτό και τι θα συμβαίνει σε εξέταση των ασφαλισμένων ΕΚΤΟΣ του δηλωθέντος ωραρίου.

2. Για τον μέγιστο αριθμό ασθενών ανά εβδομάδα (και όχι ημερήσιο, που το αλλάξατε σε Μ.Ο.), υπήρχε στην αρχική μας σύμβαση και λόγω έντονων διαμαρτυριών από ασφαλισμένους, οι προκάτοχοι σας τροποποίησαν την κατανομή του πλαφόν. Θα σας παρακολουθήσουμε να κάνετε ενδεχομένως το ίδιο, όταν τα τηλέφωνα του Οργανισμού χτυπούν από οργισμένους ασφαλισμένους.

3. Σχετικά με τη μέση διάρκεια εξέτασης των δικαιούχων ΕΟΠΥΥ και τους «κανόνες ορθής άσκησης ιατρικής», θα θέλαμε να μας διαθέσετε ένα αντίγραφο αυτών των κανόνων, το οποίο όσο κι αν αναζητήσαμε στα Πανεπιστημιακά και Μεταπτυχιακά μας συγγράμματα δεν μπορέσαμε να βρούμε. Επισημαίνουμε ότι η ορθή άσκηση της Ιατρικής Επιστήμης καθορίζεται ως προς τον χρόνο από τον ιατρό, ώστε να είναι αποτελεσματικός στο έργο του και όχι από οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, πολλώ δε μάλλον χρονικό, όσο και αν αυτό ευνοεί στατιστικώς τον ασφαλιστικό οργανισμό. Τόσο ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ που μετέχει στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ως ιατροί θα σας διαβεβαιώσουν πόσο σφάλετε να επικαλείστε ανύπαρκτους «κανόνες». Ο μόνος αρμόδιος να θέτει ιατρικούς κανόνες είναι ο ΠΙΣ και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι. Η Ιατρική Ηθική και Δεοντολογία, ως νόμος του κράτους ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΑΣ.

Σας καλούμε λοιπόν εκ νέου να αποσύρετε τις (ολοένα και πιο ασαφείς) οδηγίες σας. Οι ιατροί είναι στο πλευρό σας, όσο όμως δεν δέχονται εμπαιγμό και συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε επιστήμονες. Η Υγεία των ασφαλισμένων είναι ήδη σε καλά χέρια όπως αβίαστα αποδεικνύεται από την έως τώρα πρακτική με το παρόν σύστημα των συμβεβλημένων ιατρών.

Y.Γ. Για να μιλήσουμε την γλώσσα των αριθμών που κατέχετε σαφώς καλύτερα από εμάς (όσο την ορθή ιατρική πρακτική την γνωρίζουν σαφώς καλύτερα οι ιατροί), ο Σεπτέμβριος έφτασε σχεδόν και ακόμα ο ΕΟΠΥΥ πασχίζει να εξοφλήσει τις επισκέψεις Μαρτίου… με απλά μαθηματικά αυτό συνιστά ληξιπρόθεσμες οφειλές 2μηνών και πλέον….

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

3 σχόλια:

  1. Αναμενω την απαντηση τους. Δεν θα ισχύσει τιποτα απο αυτα που θελουν διοτι απλα θα τους γραψουμε κανονικά και με το νομο. Ασε που μου φαινονται ολα αποφασεις του αερα. Αληθεια ξερει κανενας που καταχωρεί κανεις το ωραριο εργασιας του στο e- Δαπυ?? Τιγκα στην οργανωση ειναι. Δε κοιτανε να ξεχρεωσουν κανενα απο τα τωρινα και παλαιοτερα χρεωστουμενα. Με τετοιες αποφασεις νομιζουν ότι θα τα ξεχασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευφυέστατη απάντηση.
    Σε πρωτοβουλίες πάντως του εοπυυ, που έτσι κι αλλιώς είναι ανέφικτο να εφαρμοστούν.
    Άλλωστε, η έκφραση του Μπερσίμη "ενδεικτικός μέσος χρόνος επίσκεψης" τα λέει όλα. Ενδεικτικός σημαίνει στην ελληνική συνιστώμενος. Το κατάλαβε και μόνος του και προσπαθεί να τα μαζέψει. Ξέρει ότι για τον χρόνο επίσκεψης μόνο να συστήσει μπορεί. Ξέρει ότι αυτά δεν γίνονται πουθενά στη γη. Ξέρει ότι κανένας συμβεβλημένος ιατρός δε θα κοιτάξει το ρολόι του πριν κλείσει την επίσκεψη. Διότι δεν είναι απλώς ατελέσφορο. Είναι βλακώδες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή