Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Νοσ. Μεσσηνίας: Σε αργία γιατρός που συνταγογραφούσε επιθέματα και ζημίωνε τον ΕΟΠΥΥΣε αργία τέθηκε γιατρός δημόσιου νοσοκομείου του ΕΣΥ, καθώς βρέθηκε να συνταγογραφεί επιθέματα χρησιμοποιώντας μάλιστα την ίδια φωτογραφία έλκους για διαφορετικούς ασθενείς. Αποτέλεσμα αυτού, είναι ο γιατρός να ζημιώσει οικονομικά τον ΕΟΠΠΥ, για μεγάλο μάλιστα χρονικό διάστημα. 

Ο γιατρός εργάζεται στην Ορθοπεδική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας του Γεν. Νοσοκομείου Μεσσηνίας και σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου:

- κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2015 έως 22.3.2016, «διαπιστώθηκε ως προς την έκδοση και υποβολή ηλεκτρονικών γνωματεύσεων επιθεμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΠΥ ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, εξέδωσε ηλεκτρονικά γνωματεύσεις σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση επιθεμάτων με τη χρήση ίδιας φωτογραφίας έλκους, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από έναν ή περισσότερους άλλους γιατρούς σε διαφορετική γνωματευση ασφαλισμένους.

Οι φωτογραφίες ταυτοποιήθηκαν με ψηφιακή μέθοδο και διαπιστώθηκε ότι είναι απόλυτα ταυτόσημες μεταξύ τους. Ο ιατρός κατά την απολογία του υποστήριξε ότι «οι φωτογραφίες ελκών που λαμβάνονται από τους ασθενείς μεταφέρονται και αποθηκεύονται από εμένα σε κοινόχρηστο υπολογιστή του Νοσοκομείου που βρίσκεται στο γραφείο Ιατρών της Κλινικής μου ή στον υπολογιστή του Τακτικού Ορθοπεδικού Ιατρείου και χρησιμοποιούνται αργότερα για την έκδοση της έκαστης γνωμάτευσης. Πιθανόν, εκ παραδρομής και δικού μου σφάλματος, χρησιμοποιήθηκε από το αρχείο του υπολογιστή η ίδια φωτογραφία σε διαφορετικούς ασφαλισμένους κατά την έκδοση των γνωματεύσεων καθώς και άλλοι συνάδελφοι μπορούν να χρησιμοποιούν τους ίδιους υπολογιστές. Επιπλέον, δεν υπάρχει τρόπος διασφάλισης του υπολογιστή από τους πολλαπλούς χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτόν», όπωε τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, ο ιατρός κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα προέβη σε υποβολή αναληθών ιατρικών γνωματεύσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ γεγονός που συνδέεται με οικονομική βλαβη του ΕΟΠΥΥ επειδή:

α) συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι δημόσιου συμφέροντος καθότι: Ο Ιατρός εκ της θέσεώς του μπορεί να συνεχίσει να συνταγογραφεί παράνομα υποβάλλοντος τον ΕΟΠΥΥ σε περαιτέρω οικονομική ζημία, γεγονός πιθανό αφού στο παρελθόν επανειλημμένα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια προέβαινε στην παράνομη αυτή πρακτική

β) τα πειθαρχικά αδικήματα για τα οποία ασκήθηκε ήδη πειθαρχική δίωξη τιμωρούνται και με την ποινή της οριστικής παύσης

γ) υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση των προαναφερθέντων ανωτέρω πειθαρχικών παραπτωμάτων τα οποία φέρονται ότι επέφεραν οικονομική ζημία στον ΕΟΠΥΥ.

δ) υφίσταται κατεπείγουσα περίπτωση αποτροπής τέλεσης νέων παραπτωμάτων και ανάγκη προστασίας του κύρους της υπηρεσίας και του δημοσίου συμφέροντος αφού στο παρελθόν επανειλημμένα ο ανωτέρω ιατρός κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια προέβαινε στην παράνομη ανωτέρω περιγραφείσα εκτενώς πρακτική». Για τους παραπάνω λόγους η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να θέσει σε αργία τον εν λόγω ιατρό.

Πηγή: messinialive.gr

2 σχόλια:

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΑΝ ΤΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.ΕΑΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΣΧΟΥΝ, ΤΟΤΕ Ο ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ HΣYΧΟΥΣ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ . ΤΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΣΜΟ. ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΚΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ, ΠΟΣΑ ΕΚ. Κ.Τ.Λ.Π.? ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΜΑΤΩΝ. ΟΛΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΩΣΤΗ Ή ΟΧΙ. Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ ΠΙΑ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ: ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΕΟΠΥΥ! ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή